Emeklinin zam farkı unutuldu

Açlık sınırının altında maaş alan emeklilere yapılan yüzde 6.65 oranındaki ek zam ve en düşük maaş farkı hâlâ hesaplara yatırılmadı

Emeklinin zam farkı unutuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağını söylemiş, kanundan kaynaklanan artış oranıyla maaş farkı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükselmişti.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapıldığı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz" açıklamasını yaptı. Böylece memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri aynı oranda zam alacağı belirtildi.

FARK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Emekliye ek zamma ilişkin yasal düzenleme günler önce Meclis'ten geçti ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasından çıkmadı.

İsveç'in Nato üyeliği saatler içinde imzadan çıkıp Resmi Gazete'de yayımlanmasına rağmen, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen emekliler için aynı duyarlılık gösterilmedi.

Zam kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalarsa 7 bin 500 TL alan emeklilerin en düşük aylığı 10 bin TL'ye tamamlanacak. Ayrıca 10 bin TL'nin üzerinde maaş alan emekliler için son düzenlemeyle yapılan yüzde 6.65 oranındaki farklar da hesaplara yatacak.

Ciddi Gazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER