Hürriyetçi Eğitim Sen'den Gelir Düzeyi Açıklaması

Hürriyetçi Eğitim Sen bir açıklama yaparak TÜİK verilerinin değerlendirmesini yaptı.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Gelir Düzeyi Açıklaması

TÜİK tarafından açıklanan gelir düzeyi verileri ile ilgili Hürriyetçi Eğitim Sen bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
 

            TÜİK : "Nüfusun en zengin yüzde 20’lik grubunun toplam gelirden aldığı pay 2014 yılında yüzde 45,9, 2022 yılında yüzde 48,0 iken 2023 yılında yüzde 49,8’e çıktı. Nüfusun en yoksul yüzde 20’lik grubunun toplam gelirden aldığı pay söz konusu yıllarda sırasıyla yüzde 6,2, yüzde 6,0 ve yüzde 5,9 oldu. Orta gelir grubunu oluşturan nüfusun yüzde 60’lık kesiminin toplam gelirden aldığı pay 2014’te yüzde 47,9 iken 2022’de yüzde 46,0’a, 2023’te ise yüzde 44,3’e geriledi. Toplam 3,6 puanlık gerileme yaşandı." diye açıkladı.

            TÜİK dahi, gerçek verileri zaman zaman açıklamak durumunda kalıyor. Aslında, bu rakamlar, memur, işçi, emekli tüm halkı ilgilendiren rakamlar.

            TÜİK'in açıkladığı söz konusu gelir tablosunun ana sorumlusu, tabiki siyasal iktidardır, ancak bu tablodan büyük bir pay da sendikalara düşmektedir. Hem işçi hem de memur sendikalarına. Elbette, tüm çalışanlarımız da, sendikal tercihlerinin sonuçlarını değerlendirmek durumundadır. Toplu sözleşme masasında satılmayı hazmetmek, kabullenmek artık mümkün değildir.

            TÜİK'in açıkladığı bu tablo, sarı sendikaların, duruşunu, sendikal stratejilerini gözden geçirmek gibi bir sonuç doğurmayacaktır. Böyle bir beklenti, eşyanın tabiatına aykırıdır, fakat memurlarımız, dilerim, bu sonuçlardan hareketle bir değerlendirme yaparlar. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, sendikal alanda bir değişiklik yapmanın tam zamanıdır, diyoruz. Bırakın, yutkunanlar, yutkunmaya devam etsin. Biz Hürriyetçi Eğitim Sen olarak tüm gerçekleri, sizler ve halkımız adına haykırmaya devam edeceğiz. Birlikte başarabiliriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER