SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belirli emeklileri incelemeye almış durumda. Bu incelemenin sonucunda, söz konusu emeklilerin maaşlarının kesileceği bildirildi.

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek

1/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 1

SGK, belirli emekliler için adımlar atmaya başladı. Özellikle yurt dışında çalışıp Türkiye'de emekli olanlar, SGK'nın inceleme listesinde bulunuyor. Bu emeklilerin sigortaları tek tek incelendikten sonra maaşlarının kesileceği belirtiliyor. Yurt dışında çalışıp Türkiye’de emekli olanlar SGK’nın radarına takıldı.

2/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 2

SGK, Türkiye'de çalışmadıkları halde bir iş yerinde çalışıyormuş gibi gösterilen bireylerin emekli maaşlarını kesme kararı aldı.

3/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 3

Bir SGK yetkilisi, emekli maaşlarının kesildiği gurbetçi sayısının oldukça yüksek olduğunu ve bu rakamın artmaya devam edeceğini ifade etti.

4/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 4

2021 yılında yayımlanan bir genelgeyle, SGK tarafından sahte işyerlerinde çalıştığı tespit edilen kişilerin emekli maaşlarının iptal edildiğini belirtti.

5/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 5

SGK yetkilileri, o tarihten bu yana yapılan ödemelerin geri alınacağını duyurdu. Ayrıca, bu uygulamanın sadece gurbetçiler için değil Türkiye'de yaşayanlar için de geçerli olduğunu belirtti.

6/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 6

SGK yetkilileri, "Sahte hizmet kazandırılması" olarak nitelendirilen emeklilik işlemlerinin çoğunun "emeklilik danışmanları" tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

7/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 7

Yapılan incelemelerde, çeşitli avukatlık ve danışmanlık firmalarının yanı sıra birçok işletme ve bireyin, işçi çalıştırmadıkları halde SGK'ya bildirim ve ödeme yaptığı belirlendi.

8/8

SGK bu emekliler için harekete geçti: Tek tek tespit edilip maaşları kesilecek 8

Bu tür ödemelerin "Sahte hizmet kazandırılması" olarak değerlendirilmesi sonucunda, emeklilik ödemelerinin iptal edildiği bildirildi.

GünBoyu Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER