Yeni Emekliye 1.600 TL Maaş

Temmuz ve ağustosta emekli olacakları, Kurban Bayramından önce bin lira ikramiye ve 600 liraya varan promosyon bekliyor. 

Yeni Emekliye 1.600 TL Maaş

Yeni emekliler bu yaz bin 600 lirayı cebine koyacak, ayrıca temmuz zammından yararlanacak.

Her çalışanın hayali emekli olmak. Emekli olanlar aylık bağlanmasının sevincini yaşarken, 2 imkana daha kavuşacak. 

Yeni emekliler hem Kurban Bayramından önce biner lira ikramiye hem de 600 liraya varan banka promosyonu fırsatını yakalayacak.

2 BİN LİRA İKRAMİYE 

Bayram ikramiyesi sadece mevcut emeklileri değil, yeni emekli olacakları da kapsıyor. Emekli aylığı bağlananlar, ikramiye hakkı da elde etmiş olacak. 

Emeklilik tarihini izleyen dönemlerde verilecek bayram ikramiyelerinden yararlanacaklar. 

Yeni emekliler, banka promosyonunu da alabiliyor. Emekli aylığı bağlananlar, bankasını seçip 3 yıllık dönem için 600 liraya varan promosyonu da cebine koyabiliyor. 

İlk ikramiye ödemesi ağustosta, Kurban Bayramı öncesinde verilecek. Ödemenin ağustosun ilk haftasında hedefleniyor.

600 LİRA PROMOSYON 

Açıklanacak ödeme tarihinde emekli aylığı bağlanmış olanlar, bin lira ikramiyeyi alabilecek. Bu kişiler, bundan sonra yapılacak tüm ikramiye ödemelerinden de yararlanmış olacak. 

Kurban Bayramı öncesinde ödenecek bin lira ikramiyeyi de cebine koyacak olan bu kişiler, banka promosyonuyla da 600 liraya varan ödeme alabilecek. Böylelikle bu yaz maaşın yanı sıra 1 bin 600 liralık ek gelir elde etmiş, temmuz zammından da yararlanmış olacaklar.

Ek ödeme artacak

Emekliler enflasyon rakamlarına kilitlenmişken ek ödeme zammıyla umutlandı. Emekli maaşlarıyla birlikte her ay verilen ek ödemenin artırılmasının gündeme gelmesi, milyonları heyecanlandırdı. 

Türkiye Emekliler Derneği tarafından gündeme taşınan talep, büyük yankı uyandırdı. Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödemenin oranı maaşın yüzde 4-5'i oranında olurken, şimdi 2 kat artırılıp yüzde 8'e yükseltilmesi bekleniyor. 

Talep hayata geçerse, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, her ay maaşlarının yüzde 8'i oranında ek ödeme alabilecek. Böylelikle emeklilerin pek çoğu ek ödemesi 2 kat artmış olacak.

Kaynak: Güneş

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER