Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: 12 derece düşecek...

Yurdun batısından soğuk ve yağışlı hava giriş yaptı. Meteoroloji'nin uyarısına göre birçok bölgede sağanak ve fırtına bekleniyor. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde bazı şehirlerde hava sıcaklıkları 12 derece birden düşecek

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: 12 derece düşecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara ve Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yarın sabah ile akşam saatleri arasında İzmir çevreleri ile Aydın ve Manisa'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

VALİ, İSTANBULLULARI UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, fırtına uyarısında bulunarak dikkatli olunmasını istedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden  kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır" dedi.

FIRTINA EGE'Yİ DE ETKİLEYECEK

Rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden Marmara'nın kuzey ve batısıyla İzmir'in kuzey kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 

Yaşanacak meteorolojik gelişmeler nedeniyle sel ve su baskınlarıyla ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BİRÇOK ŞEHİRDE KENDİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin birçok bölgesinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

12 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte 12 derece kadar azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER