ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER AĞUSTOSA KADAR ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASINI İSTEMİYOR.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER AĞUSTOSA KADAR ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASINI İSTEMİYOR.
Bizler eğitim fakültesi 4. Sınıf öğrencileri ve 2015 kpss den düşük puan alan öğretmen adaylarıyız ve sayımız 400 binin üzerinde. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 2015 yılında toplamda 52 bin öğretmen ataması yaparak Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması 2015 yılında yapılmıştır. Bunun sonucunda öğretmen açığı 80 binin altına düşmüştür ve bu sayı da cumhuriyet tarihinin en düşük sayısıdır Ve Milli Eğitim Bakanlığına yeter artık atama yapmayın diyoruz sizler atama yapıp normları doldurarak bu yıl düşük puanlarla yerleşen öğretmenler olacağı gibi gelecek yıl çok yüksek puanlarla öğretmenler açıkta kalacak.
Milli eğitim bakanlığı böyle her yıl 50-60 bin öğretmen ataması yaparsa öğretmen açığı önümüzdeki yıl bitecektir. Peki böyle olursa şuan eğitim fakültesine yüksek puan ile yerleşen öğretmen adaylarının durumu ne olacaktır ??? Milli eğitim bakanlığına öneride bulunuyoruz atamaları belli bir sayıya bağlayın , bağlayın ki arkadan gelen öğretmen adayları mağdur olmasın mesela her yıl 20 bin ağustosta 10 binde şubatta toplamda her yıl 30 bin öğretmen ataması yapmalıdır. Milli eğitim bakanlığı bu sayıda atama yapmasına rağmen bile 5 yılda öğretmen açığı kalmayacaktır ama en azından çok yüksek puanlarla öğretmenler mağdur olmayacaktır.
               Mili eğitim bakanlığı seçim yatırımı olarak öğretmen ataması yaparsa oy kazanmak yerine oy kaybedecektir. Neden mi ? Örneğin şubatta 10 bin atama yaparsa belki ak parti 10 bin oy kazanır ama 400 bin öğretmen adayının oylarını kaybedecektir. Bundan dolayı Milli eğitim bakanlığına çağrımızdır adalet istiyoruz ağustos 2016 ya kadar kesinlikle atama yapılmamalı diyoruz. Lütfen önerilerimizi dikkate alın diyoruz.
               Arkadan gelen öğretmen adayları ve 2015 kpss den düşük puan alan öğretmen adayları adına Şuan görevde olan adalet ve kalkınma partisi genel başkanı ve sayın başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU ‘na partinin adına yakışır şekilde adaletli davranarak yeter artık öğretmen ataması yapmayın diyoruz.
               Ve burdan muhalefet parti liderlerine sesleniyoruz lütfen seçim yatırımı diye 100 bin öğretmen ataması yapacağız diye vaatlerde bulunmayın bu vaatler adaletsiz ve yanlış vaatlerdir. Dediğimiz gibi bu yıl 52 bin öğretmen ataması yapıldı heryıl 30 bin öğretmen ataması yapılsa bile 5 yılda bütün normlar dolacak ve öğretmen olarak atanmak hayal olacak lütfen atama sayısını adaletli olarak belli bir sayıya ( 30 bin ) bağlayacağız deyin ki bizde sizlere seve seve oy verelim.
               Bu bahsettiğimiz öneriyi yani her yıl 30 bin öğretmen ataması olayını sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN söylemişti ve bunu kanuna bağlayalım demişti lütfen bu öneriyi vakit geçmeden uygulayın uygulayın ki hak yerini bulsun uygulayın ki adaletli bir atama olsun.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatice Şendil
Hatice Şendil - 9 yıl Önce

Atama yapilsin diyenler 52 bin atama yapildi yetmez mi lütfen bencillik yapmayın 80 bin açık kaldı yeter

çiğdem
çiğdem - 9 yıl Önce

2.il dışı istiyoruz

Mustafa mut
Mustafa mut - 9 yıl Önce

Bu yazıyı haber yapıp sesimiz oldugunuz icin Teşekkürler kamudan.com sitesine

Adnan Aytekin
Adnan Aytekin - 9 yıl Önce

Teşekkürler kamudan.com ağustosa kadar atama yapilmasin

mustafa arık
mustafa arık - 9 yıl Önce

yeter 52 bin öğretmen ataması yapıldı açık 80 bin kaldı her yıl 30 binden fazla öğretmen ataması yapılmasın

selma arslan
selma arslan - 9 yıl Önce

ben sınıfçıyım önümde 300 kişi kaldı ve yeter artık başka atama yapılmasın diyorum 52 bin öğretmen ataması yapıldı bu yıl yetmez mi

SIRADAKİ HABER