BERKİN ELVAN HAYATINI KAYBETTİ

Berkin Elvan bu sabah saat 07.00'de yaşamını yitirdi. 269 gündür devam eden yaşam mücadelesi veren Elvan, Gezi eylemleri sırasında başından gaz kapsülü ile vurulmuştu.

BERKİN ELVAN HAYATINI KAYBETTİ

Berkin Elvan'ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine, grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti.

Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi'ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan'ın fotoğrafları asıldı.

 

Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika artıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

 Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti. Berkin Elvan'ın cenazesi için saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapılacak.

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

ANNELER ACILARINI BİRBİRİNDE DİNDİRİYOR

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi Sayfi Sarısülük Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM 

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

CHP'Lİ UMUT ORAN VE SÜHEYL BATUM DA GELDİ

Sarıgül'ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.


İTÜ'DE BERKİN ELVAN İÇİN 1 DAKİKALIK 'SES ÇIKARMA' EYLEMİ

İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde 'ses çıkarma' eylemi gerçekleştirdi.

İTÜ yemekhanesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri öğle yemeğinden önce Berkin Elvan için eylem yaptı. Ders yoğunluğundan bazı öğrencileri arkadaşlarının Berkin Elvan'ın bugünkü cenazesine katılamayacakları söyleyen grup sözcüsü bunun için yemekhanede 1 dakikalık 'ses çıkarma' eylemi yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine yemekhanede bulunan öğrenciler ellerindeki bardak, çatal ve kaşıkları yemekhanedeki masalara 1 dakika vurarak eylemlerini gerçekleştirdi.

 
Dün sabah başlayan bu sabaha kadar devam 32 ildeki eylemlere polis müdahale etti. İstanbul'da Berkin Elvan'ın ölümü dün akşam Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Okmeydanı'nda düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Polis eylemlere gazla müdahale etti. Kadıköy'deki eylemlerde bir İETT otobüsü taşlanarak tahrip edildi.
 
Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren  Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim'de toplandı.  
 
 
TAKSİM'DE POLİS MÜDAHALESİ
 
İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi sırasında bir gösterici akrepin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Akrepin İstiklal Caddesi'nde ilerlediği an bir grup göstericin bağırışları duyuldu. Akrep durdu, kendinden geçmiş bi gösterici arkadaşlarının yardımı ile akrebin önünden kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaştırılarak bir kafeye götürülen gösterici daha sonra ambulansla konuldu. 
 
 
BEŞİKTAŞ'TA EYLEM
 
Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Kalabalık, AK Parti'nin bir hafta önce açılan seçim bürosunu dağıttı. Daha sonra Şişli tarafından Taksim'e doğru yürüyüş başladı. Kalabalığa Harbiye Orduevi önünde polis gazlı müdahalede bulundu.
 
TÜRKİYE'DE BERKİN ELVAN PROTESTOLARI
 
NİŞANTAŞI'NDA MÜDAHALE
 
Beşiktaş'tan Taksim'e doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, Nişantaşı Valikonağı Caddesi üzerinde polis tarafından durduruldu. Grubun yürüyüşe devam etmek istemesi üzerine, polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ana cadde bir anda gaz bulutu altında kaldı. Çevredeki esnaf ve yoldan geçenlerin de gazdan etkilendiği görüldü. Bazı göstericiler caddeye barikat kurarak ateşe verdi. Polis grubu dağıtırken, barikatlardaki ateşler de TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla söndürüldü. 
 
 
NİŞANTAŞI'NDA GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE
TENCERE-TAVAYLA DESTEK
 
Olaylar sırasında, cadde üzerindeki apartmanların pencerelerine çıkan vatandaşlar da tencere-tava çalarak eylemcilere destek verdi. Polisin kovaladığı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Ancak bir süre sonra Ergenekon Caddesi üzerinde toplanmalar başladı.
 
Yabancı ajanslar Berkin Elvan eylemlerini böyle gördü
 
 
 
KADIKÖY'DE İETT OTOBÜSÜ BARİKAT OLDU
 
 
Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar atarak Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. 
 
Protestocular arasından bir grup ise Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti Kadıköy İlçe Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmeye başladı. Gruptan bazı kişiler de polise taş, şişe ve havaifişekle karşılık verdi. Bu sırada, çevredeki çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Çatışmanın ortasında kalan gözleri görmeyen bir kişi ise, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. 
Protestocu grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar sırasında caddeden geçen bir İETT otobüsü de taşlandı. Otobüs barikat olarak kullanıldı.
 
Bir çok kentte yüzlerce gözaltı
 
KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ
 
AVCILAR'DA SEÇİM ARACI YAKILDI
 
Avcılar'da da AK Parti'ye ait bir seçim aracı yakıldı. Polisin yoğun gazla müdahalede bulunduğu olaylarda bir kadının yaralandığı öne sürüldü. Avcılar'da polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.
 
Berkin Elvan bu sabah saat 07.00'de yaşamını yitirdi... İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evden çıktığı sırada başından polisin attığı gaz fişeği ile vurulan Berkin Elvan'ın vefatını ailesi duyurdu. Ailenin Twitter'dan yaptığı açıklamada komada 269 gün geçiren ve 15. yaşına giren Elvan'ın sabah saat 07.00'da yaşama veda ettiği belirtildi. Ölüm haberi üzerine çok sayıda kişi hastaneye gelmeye başladı.
 
Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği haberi ailenin Twitter hesabından: 'Halkımıza: Saat 07:00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun' notuyla duyurdu. 
 
CEMEVİ'NDE TÖREN DÜZENLENECEK Taksim Dayanışması Twitter hesabından Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenleneceğini ve Berkin'in Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verileceğini duyurdu.

ANNESİNİN İSYANI 
Okmeydanı Hastanesi önünde gözyaşları arasında konuşan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, "Benim oğlumu benden Allah almadı, benim oğlumu benden Tayyip Erdoğan aldı" dedi. 
Berkin'in yaşamını yitirmesinin ardından ailesi ve yakınları hastane önünde toplandı. Berkin'in ölümüyle yıkılan anne Gülsüm Elvan, "Benim kuzumu Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı. Vay kuzum anan kurban olsun sana bu sefer de dayanacaktın. Bu acıya ben nasıl dayanırım Berkin. Bir kurşun da bana sıksınlar, yanına yollasınlar" diye ağıt yaktı.
 
Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evden çıkan ve başına gaz kapsülü isabet eden Berkin Elvan 269 günlük yaşam mücadelesini bugün kaybetti. 
 
Pazar günü 45 kilo yattığı hasta yatağında 16 kiloya kadar indiğini öğrendiğimiz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'dün' aradığı Berkin Elvan, bu sabah 7 sularında hayatını kaybetti. 
 
Haberi Elvan'ın ailesi kendi kullandıkları Twitter hesabından: 'Halkımıza: Saat 07:00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun' notuyla duyurdu. 
 
Onun için çokça Tweet atıldı, bundan sonra da atılacak. Berkin Elvan'sa 27 kişiyi takip ettiği Twitter hesabında sadece tek bir paylaşım gönderdi. 
 
Berkin, 29 Kasım 2012 tarihinde attığı tweet'te ‘O iki günlük kisiyi seçti, sözde geçen seneden beri beni seviyomuş' diyor. 

ÜNİVERSİTELERDE BERKİN İSYANI

Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesinin ardından Türkiye 'nin birçok kentinde eylem başlatıldı. Ankara 'da da ODTÜ'lü öğrenciler Kızılay’a yürümek istedi. 700 metre yürüyen ODTÜ'lü gruba polis Eskişehir Yolu’nda müdahale etmeye başladı.  Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanıldı. ODTÜ'nün A1 kapısından kampüs içerisine su sıkan çevik kuvvet ekipleri, ormanlık araziye gaz fişekleri attı.  Müdahale sırasında bir kadın öğrenci gaz fişeğiyle yaralandı. 
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK 
 
Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde protesto gösterisi yapan yaklaşık 400 öğrenci rektörlük binasına girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri binaya girmek isteyen öğrencilere engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gaz ve cop kullanarak dağıtmaya çalışırken öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi.
İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNDE EYLEM
 
Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz fişeği sonucu başından yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için Yıldız Teknik, Bahçeşehir ve Galatasaray üniversitelerine bağlı öğrenciler boykot yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsünden Barbaros Bulvarı’nı yürüyerek Beşiktaş Meydanına gelen grup ‘YTÜ’de Boykot Var’ yazılı pankart açtı. Beşiktaş’taki Kartal heykelinin önüne karanfiller ve ekmek bırakıldı. Heykel önüne mumlarla Berkin yazan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Bu grubun sessizce dağılmasının ardından Bahçeşehir ve Galatasaray üniversitelerine bağlı öğrenci grupları da Beşiktaş Kartal heykeli önünde toplandı. ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ şeklinde slogan atan gruplar eylemin ardından olaysız şekilde sessizce dağıldı.

CENAZE EVDE 
Tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti. Cenaze otopsinin ardından kalabalık bir grup tarafından alınarak Okmeydanı Cemeevi’ne götürüldü. Burada cenaze aracını yüzlerce kişi karşıladı. Tabutu omuzlarına alan kalabalık uzun süre tabutu taşıdı.

Berkin'in annesini Ali İsmail'in annesi teselli etmeye çalıştı

Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinden sonra cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürülürken annesi, aile yakınları ve vatandaşlar Okmeydanı Cemevi'nde toplandı. Eskişehir'de polis şiddetiyle hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Berkin'in annesini teselli etmeye çalıştı. Berkin'in ölüm haberini alan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi ve annesi de Hatay’dan İstanbul’a yola çıktı. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz öğleden sonra Okmeydanı'na geldi. İki anne acıyla kucaklaştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER