CEPHANELİKTE PATLAMA 25 ŞEHİT.

Afyonkarahisar'ın kent merkezindeki Kışla Mevkisindeki bulunan askeri mühimmat deposundaki çalışmalar sırasında patlama meydana geldi, 25 asker şehit oldu

CEPHANELİKTE PATLAMA 25 ŞEHİT.
AFYONKARAHİSAR’da dün akşam Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda el bombalarının tasnifi sırasında meydana gelen patlama ve yangında 25 asker şehit olduğu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 asker personel şehit olmuş, 4 asker personel hafif şekilde yaralanmıştır.

2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Afyon’da askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi sırasında patlama meydana geldi. 4 asker ve 3 sivil yaralandı. Ancak 20 kadar askerin durumu hakkında yeni patlama tehlikesi nedeniyle depoya girilemediği için bilgi alınamadı. Vali Balkanlıoğlu “Patlama bir kaza, terör ya da sabotaj değil. Şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir” dedi.


Yaralıların durumu iyi

Veysel Eroğlu: Milletimizin başı sağolsun

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, ”25 şehidimizin acısı yüreğimizi dağladı. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Depoya girilemedi

Patlama sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Çevreye el bombaları saçıldığı için askeri alana giriş çıkışlar durduruldu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, el bombaları zaman zaman patlamaya devam etti. Yeni patlamalar olma olasılığına karşılık gece depoya girilemedi. Çıkan yangın Kocatepe’ye kadar yayıldı.

Zırhlı araç istendi

Afyonkarahisar’a çevre illerden çok sayıda bomba imha ve kurtarma ekibi gönderildi. AKUT ekipleri de bulgeye gitti. Patlama ihtimaline karşın, bölgeye girmek için olay yerine zırhlı araç istendi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet’e ait panzerler birliğe giriş yaptı. Bölgede elektrikler kesilirken, polis araçlarından, kışlaya yakın yerlerde oturan vatandaşların uzaklaşmaları yönünde anonslar yapıldı.

Terör eylemi değil

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bölgeye giderek incelemelerde bulundu. ”Araştırmalar ve askeri yetkililerin tespitleri, olayın sabotaj veya terör olayı olmadığı, tamamen kaza olduğu yönünde” diyen Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

”El bombasının patlaması sonucu seri olarak patlamalar olmuş. Depodaki sayım ve tasnif işlemini yapan askerlerimizden yaralı ve şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir. Ancak bölgedeki tehlikenin devam etmesi bölgeye saçılmış el bombalarının olduğu değerlendirildiğinden, şimdilik içeri girmek mümkün olmamıştır. Ancak yangın söndürüldü. Herhangi bir depoda patlama olduğunda diğer depolara sıçramaması için depolar dizayn edildiği için diğer depolarda patlama olması mümkün değil, tehlike yok. Yaralılarımız var, 3’ü çevrede bulunan evlerdeki cam kırıklarıyla yaralanan sivil vatandaşlarımız, 4’ü asker. İçerdeki askerlerimizden acı bir olaya rastlamayız inşallah. Şu an rakam vermek uygun değil. Bunun dışındaki haberler spekülasyon.”

5 gündür sayım yapılıyordu

Başkan Çoban ise “Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama meydana geldi. Şehitlerimiz olabilir. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlamalar devam ettiği için müdahale de edilemiyor” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, validen bilgi aldı

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ndan bilgi aldı. Afyonkarahisarlı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Validen bilgi aldıktan sonra şunları söyledi:

“İnşallah şehidimiz olmaz. El bombalarının bulunduğu kısımda patlama oldu. Ardından büyük bir sarsıntı meydana geldi. Hatta Afyonkarahisarlılar deprem oldu diye dışarıya çıktı. Sağlık Bakanımız UMKE ekiplerine talimat verdi. İtfaiye ve orman teşkilatı itfaiyesi orada ama saçılan, patlamamış el bombaları ihtimaline karşı müdahale edemiyor. Havadan müdahale edeceğiz, ancak sabahleyin helikopter ve uçaklarla gün ışır ışımaz yangını söndürürüz. Bana gelen son haber 23 yaralı olduğu yönünde. Orman teşkilatına talimat verdim. Civardaki bütün yangın ekipleri ve acil kurtarma ekipleri orada. İçeride kaç kişi vardı onu bilemiyoruz şu an.”

ŞEHİT İSİMLERİ BELİL OLDU !
 
Afyon'da yaşanan patlama sonrası yapılan yoklamada bulunmayan 25 askerin ismi belirlendi. Bu askerlerin patlama sırasında şehit düşen askerler olabileceği kaydedildi fakat kimliklere ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı.

Yoklamada bulunmayan isimler şöyle:

-Bedri Naim
-Murat Döğer
-Hüseyin Apaydın
-Cüneyt Akkuş
-Ayhan Kurtsu
-Kadir Aydın
-Fatih Şalgam
-Bayram Uluer
-Burak Kaplan
-Emrah Aral
-Emrah Kartal
-Hayri Kaya
-Emre Yıldırım
-Emrah Sandalcı
-Mehmet Emre Özer
-Hüseyin Gökhan Eriç
-Tolga Taşdan
-Ahmet Tosun
-Burak Umut Gedik
-Onur Fikret Gülger
-Macit Coşkun
-Barış Öztürk
-Mehmet Emin Çuğun
-Abdullah Tokgöz
-Faruk Ergeç

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER