4+4+4'ÜN DERT + DERT + DERT OLACAĞI BELLİYDİ !

Yeni eğitim-öğretim yılının hazırlıkları yapılırken,tüm eğitim çalışanlarına ve halkımıza sabır ve kolaylıklar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.

4+4+4'ÜN DERT + DERT + DERT  OLACAĞI BELLİYDİ !
 
  Yeni uygulamaya konulan 4+4+4 ün,dert+dert+dert olacağını daha ilk günlerde Türk Eğitim Sen olarak duymak istemeyen sağır sultanlara duyurmaya çalışmıştık.Ama görüyoruz ki kum içinden kafalarını hala çıkarmıyorlar.Daha kalem tutmasını,öngörülen eğitim dönemi için gerekli beceri ve davranışları kazanamamış,ailesinin,yeterli olmadığını bildikleri minicik çocuklarımızı ve onların ebeveynlerini bir inat uğruna hem suçlayarak hemde hakaret ederek hastane koridorlarında rapor için rezil etmektedirler.
 50.000 civarında sınıf öğretmenini norm fazlası durumuna düşürerek,kazanılmış sıra ve merkez haklarını görmezden gelip mecburi atama istemekle huzurlarını kaçırdılar.Bu norm fazlalığıyla orta ve batı illerinde yığılma yaratıp sanki kabahatli öğretmenmiş gibi  il dışı ve özür gurubu atamalarında kontenjanları sınırlandırdılar.Sıkıntılar kendini gösterince doğrusunu yapıp sistem üzerinde değişiklik yapmaları gerekirken öğretmenden özür dileyerek işin içinden sıyrılma yolunu seçtiler.Aileler parçalanmış,öğretmenlerin çalışma azimleri kalmamış umurlarında değil.Sebep olanları önce milletimize sonra Allaha havale ediyorum.
 
Yetkilileri daha önceki basın açıklamalarımızda defalarca uyararak,prosedüre uymadan,liyakat ve hakkaniyet ölçülerine aykırı başarı belgeleri verilmesinin eğitimimizi olumsuz yönde etkileyeceğini ortaya koymuştuk.Amirinin,Milli Eğitim Müdürünün haberi olmadan belli odaklar tarafından hazırlanan listelere göre başarı belgesi verirseniz,Manavgat’ta başarıyı yarıya indirirsiniz ve indiğinde duyuyoruz.Ödül ve ceza iki önemli kavramdır, yerinde kullanılmazsa eğitimde verim ve başarı beklenilmemelidir.Adaletin olmadığı yerde huzurun olmayacağını sokaktaki kime sorsanız söyler.Söyleye söyleye bizlerin dilimizde tüy bitti ancak adaletsizlik,beceriksizlik bitmedi. Çok çalışmasına rağmen ödül alamamış olan eğitim çalışanlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum.
 İlçemizde bir hayırsever tarafından Anadolu Lisesi olması için yaptırılan çok güzel bir okul binası Nisan ayından beri takibi yapılmadığı, oluruna bırakıldığı için amacına uygun olarak açılamadı.Talim terbiye ve bakanlık düz liseleri kaldırmaya çalışırken,siz düz lise açıyorsunuz. Sıcak koltuklarından kalkmak istemeyen Milli Eğitim Yöneticileri en az 120 çocuğumuzun geleceğini köreltmeye ne hakkınız var,bunun vebalini nasıl çekeceksiniz. Makamınızda kadrolaşmak,yandaşkayırmak,hormonlu yandaş sendikaya nasıl eleman kazandırırım çabası yerine bu işlerle ilgilenseniz,velileri memnun etseniz daha iyi olmazmıydı. Yakında sizlerde başarı belgesi veya plaket alırsanız şaşmayız.
 Yaptığınız her olumsuzluğu insanların zihninden silemezsiniz,her geçen gün bunların altında ezileceksiniz,hele Türk Eğitim Sen olumsuzlukları unutmaz.Türk Milli Eğitim sistemine,eğitim çalışanlarına yaptığınız her olumsuzluk ve kötülüğü şiddetle kınıyor,tekrar uyarıyor ve yeni eğitim –öğretim çalışmaları döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum.
   Fethi KURT
Türk Eğitim Sen
  Antalya 2 nolu Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER