FİRMALAR İHALE ALMA KARŞILIĞINDA İLGİLİ KURUMLARA ARAÇ TAHSİS EDİYOR MU?

Kamu kurumlarının bazılarında müdür ve daire başkanı gibi bazı görevler için araç tahsisinin nasıl yapıldığı ile kamudan ihale alan firmaların kurumlara araç tahsis edip etmediği konusunda verilen bir soru önergesi Başbakan Yardımcısı tarafından cevaplandırıldı.

FİRMALAR İHALE ALMA KARŞILIĞINDA İLGİLİ KURUMLARA ARAÇ TAHSİS EDİYOR MU?
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU, Başbakan tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği bir soru önergesinde; kamuda bazı kurumlarda bütçe cetvelinde öngörülmeyen müdür ve daire başkanı gibi bazı orta ve alt düzey idari görevler için araç tahsisi neye göre yapıldığını ve kamudan ihale alan firmalardan kamuya araç tahsisi yapılıp yapılmadığını, yapılıyorsa neye göre yapıldığını ve bu şekilde araç tahsisinin etik olup olmadığını da sormuştu.
 
Soru önergesini cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
 
“Başbakanlık hizmetleri için ihtiyaç duyulan 237 sayılı Taşıt Kanunu eki (1) ve (2) sayılı cetvel muhteviyatı araçlar, güvenlik önlemli araçlar ve hizmet araçları, yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli şekilde kullanılması ilkeleri ile tasarruf tedbirleri gözetilerek temin edilmekte ve kullanılmaktadır.
 
Başbakanlıkta kullanılan araçlardan, Taşıt Kanunu eki cetvellerde belirtilen makamlara tahsis edilenler ile koruma amaçlı olarak tahsis edilen araçlar dışında kalanlar havuz sisteminde kullanılmakta ve mezkur araçlar görevli personele makam ayrımı yapılmaksızın hizmet aracı olarak görevlendirilmektedir. Yürürlükteki mevzuat hükümleri haricinde araç temini ve tahsisi yapılmamaktadır.” 
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER