'HALKIMIZ OLAYLARA SAĞDUYU İLE YAKLAŞMALI'

Başbuğ sağduyu çağrısı yaptı

'HALKIMIZ OLAYLARA SAĞDUYU İLE YAKLAŞMALI'
Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dün Ağrı’da yaşanan saldırıyı değerlendirerek, seçim öncesi bu tür provokatif olaylar yaşanabileceğine işaret ederek, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. 
 
Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Eskişehir’de D&R tarafından Espark Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen imza gününe katıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun katılımın olduğu etkinlikte Başbuğ, “Nasıl Bir Türkiye” adlı kitabının yanı sıra diğer kitaplarını imzalayarak okurlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada gündemi değerlendiren İlker Başbuğ, dün Ağrı’nın Diyadin ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada dört askerin yaralandığı olayı değerlendirdi. Olayda yaralanan askerlere geçmiş olsun dileklerini ileten Başbuğ, ağır yaralı asker olmamasının iç rahatlatıcı bir durum olduğunu söyledi. Yaralı askerlerin kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını dileyen Başbuğ, şöyle konuştu: “Bakın bu konuyla ilgili daha önce de fikrimi defalarca belirttim. Tekrar aynı şeyi ifade etmek istiyorum. Silahların gölgesinde görüşme olmaz. Bu konuda söyleyeceğim budur. Bir taraf silahı tutacak, silaha sahip olacak ondan sonra da siz silahları bırakmayan bir örgütle silahların gölgesinde görüşme yapacaksınız. Bunun pek doğru bir hareket tarzı olduğunu düşünmüyorum. Geçen hafta bir gazeteye verdiğim röportajda da ifade ettiğim gibi, bir terör örgütüyle görüşme olabilir. Siyasi bir karardır. Bu istihbarat birimleri üzerinden yapılabilinir, ben de o düşüncedeyim. Ancak görüşmenin tek amacı olur. Kayıtsız ve şartsız silah bırakma konusunda olur görüşme. Benim düşüncem budur.”
 
“HALKIMIZ OLAYLARA SAĞDUYU İLE YAKLAŞMALI”
 
Seçim dönemi dolayısıyla bu tür olayların olabileceğine değinen Başbuğ, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Önümüzde bir seçim dönemi var. İki aydan az bir zaman kaldı. Bazıları elbette bu süreci çeşitli olaylarla sabote etmeye, kaos çıkarmaya çalışacaktır. Burada önemli olan devlete düşen görevdir. Devlet, istihbarat düzenini iyi kullanmalı, olayları önceden tespit etmelidir. Gerekli tedbirler alınmalı, güvenlik konusunda da eksik olmaması lazım. Özellikle bu süreçte istihbarat faaliyetlerinin ve güvenlik önlemlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Halkımız olaylara sağduyu ile yaklaşmalıdır. Bazıları bu süreçte provokasyon yapmak isteyebilir. Bu provokasyonlara gelinmemesi lazım.” 
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER