İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YELKENCİ DİRENDİ AMA...

TÜRGEV Ve İstanbul İl Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'yi Karşı Karşıya Getiren Arsa

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YELKENCİ DİRENDİ AMA...
Türgev ve İstanbul il müdürü Ömer Faruk Yelkenci , okul arazisi plan değişikliğinde karşı karşıya geldi . CHP'li Meclis üyeleri ile Ömer Faruk Yelkenci'nin işbirliğine rağmen kazanan Türgev oldu .
 
İstanbul ilinde Üsküdar Ünal mahallesinde D - 100 Karayolu üzerinde Uzunçayır kavşağında bulunan hazine arazisinde plan değişikliği için başvuruda bulunan Türgev'in karşısına İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü çıktı . CHP'li Belediye Meclis üyelerinin , İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket etmesi ve plan değişikliğine red oyu kullanmasına rağmen , yapılan itiraz İBB Meclisi tarafından oy çokluğu ile reddedildi .
 
IBB Meclisi, eğitim tesisi alanından yurt ve yeraltı otopark alanına alınan arazinin plan değişikliğine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı itirazı görüştü. Yaklaşık 55 bin metrekarelik arazi için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün IBB'ye gönderdiği yazıda, ana planların sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve altyapı nesnel gerçeklere dayanmayan plan değişikliğinin yapılamayacağını bildirdi. 
 
TÜRGEV'in bu araziyi yurt  ve yer altı otoparkı yapmak için 55 dönümlük araziyi , 30 yıllığına arazinin kullanım hakkını Maliye Bakanlığından daha önce istediği , bu belgelerin oylama esnasında Belediye Meclis'ine CHP'li üyeler tarafından verildiği iddia ediliyor .
 
CHP'li Meclis üyelerinin , İstanbul İl Müdürlüğü lehinde oy kullanmasına rağmen , oy çokluğu ile plan değişikliği yapıldığı ; Belediyenin bu plan değişikliğine karşı çıkan İstanbul il müdürlüğü ve yine İstanbul İl müdürlüğünün Ak Partili Meclis üyelerine rağmen CHP'li Meclis üyeleriyle ortak hareket etmesi konusunda büyük şaşkınlık yaşadığı dile getirildi .
 
Sonuç olarak ; İstanbul İl Müdürlüğü ve CHP'li Meclis üyelerinin , Ak Parti'li Meclis üyelerine kurmuş olduğu koalisyona rağmen arazinin plan değişikliği yapıldı .( kamudanhaber)
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER