MURAT YETKİN'DEN MEB'E TEPKİ

Gazeteci-Yazar Murat Yetkin Bakanlar Kurulu'na sunulan yurtdışında faaliyet gösteren Türk Okulları'nın kapatılması ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi tasarısını eleştirdi.

MURAT YETKİN'DEN MEB'E  TEPKİ
NTV'de Ahmed Arpat'ın moderatörlüğünde ekranlara gelen "Siyasi İşler" programında hükümetin yurtdışındaki Türk okulları ile ilgili kararları tartışıldı.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından önceki gün Bakanlar Kurulu'na yurtdışında faaliyet gösteren Türk okulları'nın kapatılması, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi tasarısı sunulmuştu.
 
Gazeteci Yazar Murat Yetkin, Bakanlar Kurulu'na sunulan tasarı hakkında "Türkiye'de yabancı dil eğitimi bir fiyaskodur. Belirli özel okullar dışında İngilizce eğitimi verilememektedir. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, o okulları alarak orada İngilizce eğitime devam edemez" dedi.
 
 
 
Yetkin Türk okullarında eğitim veren öğretmenlerin, ODTÜ, Boğaziçi gibi Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden derceyle mezun olmuş insanları, ayda 300 dolara Moğolistan'da çalıştığını belirtti.
 
Yetkin sözlerine şöyle devam etti....
 
"Öğretmenler son derece iyi eğitim veriyorlar. Bunu inandıkları için yapıyorlar. Başka türlü Ortadoğu Teknik Ünviersitesi, Boğaziçi gibi üniversitelerinden derceyle mezun olmuş insanları ayda 300 dolara Moğolistan'da çalıştıramazsınız. Mümkün değil. İddia ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı o okulları alarak orada İngilizce eğitime devam edemez. Türkiye'de yabancı dil eğitimi bir fiyaskodur. "
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER