O MÜDÜRE 10.YIL MARŞI İNCELEMESİ

BOLU Valisi Aydın Baruş, okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması için okul müdürlerine talimat veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattıklarını, sonuca göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi.

O MÜDÜRE 10.YIL MARŞI İNCELEMESİ
 Vali Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in 10'uncu Yıl Marşı ile ilgili bazı ifadelerde bulunduğunun iddia edildiğini söyleyerek, şöyle konuştu:
 
"Biz bu iddiaları inceliyoruz. Gerçekten bu ifadeler kullanıldı mı? Bu ifadeler kullanıldıysa, kanunlarımız içerisinde suç niteliği taşıyıp taşımadığını inceleyeceğiz. Bu inceleme sonucunda da yapılması gereken bir işlem varsa yapılacak. Ama siz insanları baştan peşin hükümlü olarak suçlu ilan ederseniz, ilan ettiğiniz suçlulara yönelik bir takım eylemlere girişirseniz, orada devlet düzeni, devlet kuralı kalmaz. Kullanılan söylemler hoş değil. Demokrasi gereği size en ters gelen fikirlere bile tahammül etmek gerekmektedir. İncelemeyi başlattık. Bunun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek."
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER