ÖĞRETMENE ROTASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmene rotasyon uygulamasını hayata geçirecek. Ancak bir türlü yönetmeliği çıkmayan bu durumun ayrıntıları ile ilgili zaman zaman farklı söylemler ve açıklamalar yapılsa da konunun birinci derecede muhatabı olan MEB insan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya'nın yaptığı açıklamalar Öğretmene Rotasyon konusunda en doğru yolu göstermektedir.

ÖĞRETMENE ROTASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLDU
Öğretmene Rotasyon'da eğitim bölgeleri oluşturulacak mı? Öğretmenlerin kendi bölgelerindeki okullarda yer değiştirmesi işlemi nasıl olacak? İlçeler arası öğretmene rotasyon uygulanacak mı? Öğretmen kendisi başka bir eğitim bölgesine rotasyon isterse bu durumda uygulama nasıl olacak? Ara sınıf öğretmenlerine rotasyon uygulanacak mı? Kimler rotasyondan muaf tutulacaklar? Şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenler rotasyondan muaf olacak mı? Eş durumu tayinleri bu durumdan nasıl etkilenecek? Öğretmen rotasyonda kaç okul tercih edebilecek? Dersane öğretmenlerinin durumu ne olacak? 

Bütün bu soruların cevabını MEB insan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya verdi.


MEB insan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya öğretmene rotasyon ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. İşte Kaya'nın açıklamalarından öğretmene rotasyon ile ilgili son durum:

1.Rotasyon büyükşehirlerde öğretmenlerin okullarının bulunduğu valiliklerce belirlenen eğitim bölgeleri içinde yapılacak.

2.Öğretmenin görevli bulunduğu okulun eğitim bölgesi içindeki en yakın okullara rotasyonu yapılacak. Yani öğretmenlerin sadece okulu değişecek Aynı eğitim bölgesi içinde görev yapan öğretmenlerin kendi aralarında yerleri değişecek.

3. Öğretmenin görev yeri bir ilçedeyse buna uzak başka bir ilçeye rotasyonu yapılmayacak. Öğretmenlerin kurulu düzenlerinin bozulmaması için böyle bir karar alındığı söylendi

4. Öğretmen başka bir eğitim bölgesine rotasyon isterse bu talebini de değerlendirilecek.

5. Rotasyon büyükşehirler dışında merkez ilçesi olmayan tek bir eğitim bölgesi olan illerde ise il içinde yapılacak. Böylece öğretmenlerin bulundukları kuruma daha bir şevkle ve heyecanla hizmet edecekleri düşünülüyor.

6. Ara sınıf okutan öğretmenler hemen rotasyona tabi olmayacak. Öğrencilerini 4.sınıftan mezun etmeleri beklenecek

7. Şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenleri rotasyondan ve zorunlu hizmetten muaf tutulacak

8. Eş durumu tayinlerinde illerinde norm yoksa eşler 3. bir ilde buluşturulacak.

9. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde çalışan öğretmenlere birinci yüzde 25 ikinci yıl yüzde 50 üçüncü yıl yüzde 100 ek hizmet puanı verilecek.

10. Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenler hizmet süresinin tamamlanıp tamamlanmasına bakılmaksızın tayin isteyebilecek.

11. Dershane öğretmenleri için istihdamı 1 Temmuz - 1 Ağustos 2015 arasında yapılacak. Başvurular alınacak ve mülakatlar yapılarak atamaları gerçekleştirilecek.

12. Öğretmen atamalarında ki tercih sayısı ise 25'den 40'a çıkacak.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli
veli - 9 yıl Önce

6.madde çok çok hatalı... kesinlikle mahkemelik olur... neden mi? örnek: bu yıl 3.sınıfı okutan öğretmen, gelecek yıl 1.sınıfı alırsa 4 yıl daha rotasyon yüzü görmemiş olur.

SIRADAKİ HABER