ÖĞRETMENLERİN SINAV GÖREVLENDİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Öğretmenlerin sınav görevlendirmelerinde adaletsizlik yapıldığı ve bazı öğretmenlere daha fazla sınav görevi verildiği iddialarına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

ÖĞRETMENLERİN SINAV GÖREVLENDİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından verilen bir soru önergesinde; MEB tarafından yapılan Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavlarına ilişkin görevlendirmelerin merkezi olarak yapılmaya başlandığı ve puanlarının yanı sıra öğretmenlerin TC Kimlik Numaralarının görevlendirmede esas alınmasının görev dağılımında adaletsizliğe yol açtığı ve bazı öğretmenlerin sınav görevi almasının, ancak diğer bazı öğretmenlerin birden fazla sınav görevi almasından sonra mümkün olması sonucunu doğurduğu iddialarının cevaplandırılmsını istemişti.
 
Bu soru önergesine cevap niteliğinde hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ imzasını taşıyan açıklamada şöyle denildi:
 
“Söz konusu sınav görevlendirmeleri 2015 yılı Haziran ayından bu yana merkezi olarak yapılmaktadır. Dolayısıyla açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 1. dönem sınavlarından daha önce başlamıştır. Bahsi geçen sınavlarda 1. oturum görevlendirmeleri, öğretmenlerin 2015 yılı Haziran ayından bu yana görevlendirildiği sınavlardan aldıkları puanlara göre en düşükten başlanmak üzere yapılmıştır (Puan eşitliği durumunda TC Kimlik numarası düşük olandan başlayarak görevlendirme yapılmıştır). Bu sınavlarda ek ders ücreti ödendiğinden görevlendirilen öğretmenlerin maddi açıdan mağdur olmamaları için 1. oturumda görevlendirilen öğretmenler istemeleri halinde sınavın diğer oturumlarında da görevlendirilmişlerdir.
 
Sınav görevlendirmelerinde sistem değişikliğinin sebebi her ilde farklı yazılımlarla görevlendirme yapılmasından dolayı uygulama bütünlüğünün sağlanması ve görevlendirmelerin daha şeffaf hale getirilmesidir. Ayrıca her ilde yapılan görevlendirmeler için ihtiyaç duyulan yazılımların temininde zorluk çekilmesi ve bu yazılımların devlete ayrı ayrı maddi külfet getirmesidir. Bütün bunlar değerlendirildiğinde beklenilen amaca ulaşılmıştır.
 
Görevlendirme, öğretmenlerin 2015 yılı Haziran ayından bu yana görevlendirildiği sınavlardan aldığı puanlar üzerinden ve yıl bazında değil sistemin başladığı günden itibaren yapıldığından eşit bir şekilde sınav görevi hakkından faydalanması sağlanmaktadır. Dolaysıyla yıl içerisinde yapılacak söz konusu sınavların tamamında görev verilmesi mümkün değildir.
 
Ayrıca getirilen yeni sistemde alınan ücretin sınavda geçirilen süreye oranlanarak puanlanmasından ve öğretmenlerin hiçbir kişisel özelliği dikkate alınmadan tüm öğretmenlere eşit bir şekilde görevlendirme yapılmasından dolayı herhangi bir mağduriyet yaşanmadığı değerlendirilmektedir.”
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER