POLİS OPERASYONLARININ BİLANÇOSU

Ülke gündemini sarsan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yapılan operasyonların rakamları, soruşturmalarla ilgili genel tabloyu ortaya çıkarttı.

POLİS OPERASYONLARININ BİLANÇOSU
Yolsuzluk soruşturmasından sonra emniyet görevlilerine yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 379 polisten 48’i tutuklandı.
 
Edinilen bilgiye göre, bugüne kadar 17 operasyon yapıldı.
 
Adliyeye sevk edilen 379 polisten tutuklanma talebiyle hakim önüne çıkarılanların sayısı 181 oldu.
 
Polislerden, aralarında önemli soruşturmalara imza atan Ali Fuat Yılmazer gibi isimlerin de bulunduğu 48 kişi “yasadışı dinleme”, “terör” ve “örgüt” suçlamalarından tutuklandı.
 
Kilis, Tekirdağ, Koceli ve İzmir’de ise gözaltına alınan polisler hakkında tutuklama kararı verilmedi. Tutuklanan polislerden bazıları ise mahkemeye yaptıkları itirazlar sonucu tahliye edildi.
 
İSTANBUL’DAN SONRA TÜRKİYE’YE YAYILDI
 
Polise yönelik operasyonların başlangıç tarihi 22 Temmuz olarak bilinse de bu tarihten önce Ankara ve Adana’da da operasyonlar gerçekleştirildi. 22 Temmuz’dan sonra hız kazanan soruşturmalar, daha sonra Türkiye’nin dört bir yanına sıçradı. İstanbul, Ankara’nın yanı sıra, Kilis, Tekirdağ, İzmir, Gaziantep gibi illerde de polise operasyon yapıldı.
 
Soruşturmalar devam ederken, avukatlar iddianamenin yazılamamasından şikayetçi. Avukatlar, tutukluluğun mahkumiyete çevrilmek istendiğini iddia ediyor. En fazla polisin tutuklu olduğu 22 Temmuz dosyasının iddianamesi, yedi ay geçmesine rağmen hazırlanmış değil.
 
Taraf
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER