UEFA DİSİPLİN KURULUNDAN AĞIR CEZALAR ÇIKTI

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A AĞIR CEZA

 UEFA DİSİPLİN KURULUNDAN AĞIR CEZALAR ÇIKTI

UEFA'dan Beşiktaş'a 1 yıl men, Fenerbahçe'ye 2+1 men cezası
UEFA Beşiktaş'a 1 yıl men cezası verdi. Fenerbahçe'ye ise 2+1 Avrupa Kupaları'ndan men cezası geldi. Cezadaki '+1' Fenerbahçe 5 yıl içinde benzer bir durumdan ceza alması halinde verilecek cezaya eklenecek. 
Disiplin Kurulu; Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu'nun dosyasını tekrar müfettişe gönderdi. Müfettiş Palacios'tan yeni bir ek rapor hazırlanması, istendi ve verilecek kararın son rapordan sonra karara bağlanacağı belirtildi. Beşiktaş Tahkim Kurulu'na giderek kararın ertelenmesini talep edecek. 
Fenerbahçe cephesinde de şahıslara şimdilik ceza verilmezken Beşiktaş kararında olduğu gibi UEFA müfettişleri Fenerbahçeli 5 yönetici için ek rapor hazırlayacak. 
 
 
 
 
 
Beşiktaş'a 1 yıl men
 
UEFA Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki kararları saat 19:30 itibari ile kulüplere faks yoluyla bildirildi. Beşiktaş Avrupa kupalarından 1 yıl men edilirken, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl men cezası verildi.
 
UEFA, Beşiktaş'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. UEFA Disiplin Kurulu Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu'nun dosyasını tekrar müfettişe gönderdi. Müfettiş Palacios'tan yeni bir ek rapor hazırlanması, istendi ve verilecek kararın son rapordan sonra karara bağlanacağı belirtildi. Beşiktaş kararında olduğu gibi UEFA müfettişleri Fenerbahçeli 5 yönetici için ek rapor hazırlayacak
 
UEFA'dan resmi açıklama geldi! Haber için tıklayın...
 
Fenerbahçe'ye 2+1 yıl men cezası
 
UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası verdi. Kararda yer alan +1' ibaresinin anlamı da ortaya çıktı. Verilen 2+1 yıl cezanın 1 yılı 5 yıl içinde Fenerbahçe'nin benzer bir durumdan ceza alması halinde verilecek cezaya eklenecek.
 
Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerden Alaaddin Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan'ın dosyalarını Müfettiş Palacios'a gönderen Disiplin Kurulu ; Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu örneğinde olduğu gibi ek rapor istedi.
Müfettiş Palacios 5 yönetici hakkında yeni rapor hazırlayınca disiplin kurulu son kararını verecek. 
 
+1 NE MANAYA GELİYOR
 
UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2+1 yıllık cezadaki +1'in ne olduğu ortaya çıktı. 2 yıl Avrupa kupalarına katılamayacak olan Fenerbahçe'nin sonraki 5 yılda şikeye karıştığı tespit edilirse fazladan 1 yıl daha ceza alacak.
 
Faks yoluyla geldi, Beşiktaş ve Fenerbahçe Tahkim'e gidiyor
 
UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş Kulübü, 3 gün içinde Tahkim Kurulu'na başvuracak. Siyah-beyazlı kulüp daha sonra Tahkim'den çıkacak karara göre Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracak.
 
Bu arada Siyah-beyazlıların Tahkim Kurulu'na yarın başvuracağı öğrenildi.
 
Fenerbahçe de konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması bekleniyor. Fenerbahçe'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor.
 
Öte yandan Siyah-beyazlı kulüp yöneticileri, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı konusunda ek rapor istenip karar verilmemesi, ancak Beşiktaş'ın 1 yıl men edilmesini tepkiyle karşıladılar.
 
Yönetim kurulu, yarın yapacakları itirazda bu duruma vurgu yapıp cezanın kaldırılmasını talep edecekler. Ayrıca Siyah-beyazlı kulübün avukatları bu gece hazırlayacakları geniş bir raporu da yarın Tahkim Kurulu'na iletecekler.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER