VALİNİN AZARLADIĞI ÖĞRETMEN ALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Valinin kıyafetlerini beğenmediği için azarlayıp sınıftan kovduğu TÜBİTAK ödüllü öğretmen, kendisi için düzenlenen protesto gösterisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

VALİNİN AZARLADIĞI ÖĞRETMEN ALP KRİZİNDEN ÖLDÜ


Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun Termal Fen Lisesi'ni ziyareti esnasında sivil itaatsizlik eylemi nedeniyle sakallı olarak derse giren Yalova Termal Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ü azarladığı iddia edilmişti. Bunun üzerine sendikalar olaya tepki göstererek Öz'e sahip çıkmışlardı.
Öz dün kendisine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrasında göğsünde bir ağrı başlayan Halil Serkan Öz çağrılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda 2 kez kalbi duran öğretmen yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Yalova Devlet Hastanesi'nde de bir kez kalbi duran ve yine şokla geri döndürülen Halil Serkan Öz'ün kalp damarlarından birinde tıkanma tespit edildi. Bunun üzerine Bursa'ya sevk edilen öğretmen yolda geçirdiği kalp krizi sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öz'ün ölümü babası Kemal Öz’ü yasa boğdu. Oğlunun cenazesini almak için Bursa’daki özel hastaneye gelen acılı baba Kemal Öz sendika yöneticileri ve öğretmenler tarafından sakinleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER