Suriyeli Çocukları El Birliğiyle Geleceğe Hazırlıyorlar

Suriye'de iç savaş dolayısıyla ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli öğretmenler, sığındıkları Türkiye'de hem mesleklerini devam ettiriyor hem de sığınmacı çocukları geleceğe hazırlıyor.

Suriyeli Çocukları El Birliğiyle Geleceğe Hazırlıyorlar

Ülkelerindeki olaylar sebebiyle yaşadıkları yerleri terk ederek Hatay'ın Hassa ilçesine gelen Suriyeli öğretmenler, ilçede, 980 öğrencinin bulunduğu 4 geçici eğitim merkezinde öğretmenlik mesleğini devam ettiriyorlar.

Suriye'de çatışma ve saldırılar yüzünden mesleklerini yapamayan Suriyeli öğretmenler, Hatay'da Türk meslektaşlarıyla birlikte eğitim ve öğretime katkı sunuyorlar.

Hassa'daki 4 geçici eğitim merkezinde 36 Suriyeli öğretmen görev alıyor.

Türkiye'ye 5 sene evel Halep'ten geldiğini belirten 43 yaşındaki Abdulğın Gani Muhammed, yaptığı açıklamada, Öğretmenlik mesleğini yapmanın huzuru içinde olduğunu söyledi.

Suriyeli çocukların geleceklerinde rol aldıkları için mutlu olduğunu söyleyen Muhammed, ''Bulunduğumuz bölgeyi hava saldırıları yüzünden terk etmek zorunda kaldık. 

Orada 17 sene sınıf öğretmenliği yaptım. Öğretmenliğe savaş yüzünden 2 sene ara vermek zorunda kaldım.

Ailesiyle Hatay'a geldiğini anlatan Muhammed, ''Mesleğime tekrar kavuştum, bunun için emekleri olanlara teşekkür ederim. 4 senedir geçici eğitim merkezlerindeki vatandaşlarıma hizmet ediyorum. Çocuklarımızın eğitimleri için elimden geleni yapıyorum.

4 sene evel Hassa'ya eşiyle geldiğini belirten Suriyeli İngilizce öğretmeni Fatma El Bekri de, mesleklerini yapmanın gururunu yaşadıklarını anlattı.

Bize kucak açarak sahip çıkan Türkiye'ye çok teşekkür ederiz." diyen Bekri, Ülkemizdeki savaş sebebiyle benim gibi birçok arkadaşım mesleklerine ara vermek zorunda kaldı, bazıları da çatışmalarda yaşamını yitirdi. Ben de eşimle birlikte can güvenliğimiz için İdlib'ten Hassa ilçesine geldim. Burada kendimize yeni bir hayat kurduk.

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda ders vermeye başladığını söyleyen Bekri, ''Mesleğimi burada vatandaşlarıma hizmet yapmak çok güzel. 

Çocuklarımızın eğitimle geleceklerinde daha iyi yerlerde olması için çalışıyoruz. Umarım savaş biter ve bizler de görevlerimizi ülkemizde devam ettiririz.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER