PRESTİJ YOLLARA ENGELLİ HASSASİYETİ

Beylikdüzü’nde yayalar için engeller kaldırılıyor.

PRESTİJ YOLLARA ENGELLİ HASSASİYETİ
Beylikdüzü Belediyesi, Adnan Kahveci Mahallesi Anadolu Caddesi üzerindeki prestij yol çalışmasında kaldırımları yayaların en verimli kullanabileceği şekilde düzenledi. Görme engelli vatandaşların kolay ulaşım sağlaması için ise ağaçların etrafına hissedilebilir yönlendirme uyarı yüzeyi döşendi. 
 
Erişilebilirlik standartlarında herkesin kullanabileceği yaya yolları yapmaya özen gösteren Beylikdüzü Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’nce Adnan Kahveci Mahallesi Anadolu Caddesi’nde çalışmaları yürütülen yolda yayalar için engelleri ortadan kaldırdı. Çalışmaları hızla devam eden prestij yol çalışmasında görme engelliler için de sorunsuz ulaşım sağlanması adına ağaçlar doğru şekilde yol kenarlarına dikildi ve etraflarına 40 cm × 40 cm ölçülerinde  hissedilebilir yönlendirme yüzeyi döşendi. 
 
 
Engelsiz erişim için mimari standartlara uygun düzenlemeler yapan müdürlük ekipleri yaya yollarında, ortopedik engelliler, görme engelliler, ileri yaşlılar, bebek arabası ile gezen anneler ve valiz taşıyan vatandaşların hiçbir engelle karşılaşmadan hareket edebilmeleri sağlanacak. 
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahide
mahide - 8 yıl Önce

engelsiz yol prestij harikasınız. Bu övgüde harika tebrikler. Görme engeli olan insanımıza ağaçların etrafında dolanma hakkı vermek kimsenin aklına gelmezdi ve o taşlar anlamına uygun mu döşenmiş. bu kadar olmaz pes doğrusu

Elifnur
Elifnur - 7 yıl Önce

Engelli taşları görme engelliler üzerinde yürüsün diye yapılmış. Sizde ağaç etrafını tavaf ettireceksiniz heralde. Saçma bide övünüyorsunuz.

SIRADAKİ HABER