EMEKLİLER İSYANDA ; KAR YAĞIYOR,EMEKLİ DONUYOR !

EMEKLİLER İSYANDA ; KAR YAĞIYOR,EMEKLİ DONUYOR !
 Maliye Bakanına göre Türkiye’de emekliler fazla maaş alıyormuş! Sayın bakan, çalışana 5 bin dolar veren Avrupa emeklisine bin beş yüz dolar yani iki bin altı yüz altmış sekiz TL ve üstü veriyor. Türkiye’ de emekliler kaç para alıyor?
            Rakamları çarpıtarak, emeklilerin maaşına göz dikmek devlet adamlığına yakışmıyor. OECD ülkelerinde emekliler, çalışırken aldıkları maaşın % 60- 65 ini emeklilikte alıyorlar. Türkiye’de de 2008 yılında yürürlüğe giren kanunla emekli maaşları bu orana çekildi.
            Kaldı ki, Avrupa emeklilerinin sağlıkları garantili. Güneş alsınlar diye mi emeklilerini Akdeniz’e tatile gönderiyorlar? Bizde ise tatili bırak hastanelerde muayene olmak bile emekliler için büyük bir şans.
            Çocuklarımız bakmasa, aile dayanışması olmasa emekliler açlıktan ölür.  
            Sayın bakan; hesap ortada. Emekliye 2013 yılı için % 3+3 maaş artışı verilirken, bir kalemde ÖTV’ yi % 17, KDV’yi % 18, toplam vergileri ise % 14 artırdınız.
 
            Elektriğe, doğalgaza, benzine, kömüre, oduna, ulaşıma yaptığınız yüksek zamlar yüzünden emekliler de ; odun, kömür, doğalgaz alamıyor. Kışı titreyerek geçiriyor. Sayın bakan sizin bunlardan haberiniz var mı?
 
            Sayın bakan; emeklilerinizin % kaçının maaşında haciz var bir zahmet SGK’ dan sorun. Bir de Avrupa’daki emekli maaşlarına bakın hiçbirinde haciz var mı?
            Emekli maaşları yüksek olduğu için mi;
  • Emeklilerimiz pazarlarda limon,
  • köşe başlarında simit satar.
  • ayakkabı boyar,
  • taksi şoförlüğü yapar.
  • Karnını çay, simitle doyurur.
Buna karşılık Avrupalı emekli dünya turuna, tatile çıkar!
 
            Bir de Türkiye’nin borçları milli gelire oranla net olarak % 18’lere düşmüştür diyorsunuz. Borçları memura, emekli, dul ve yetime ödetirseniz bu kolaydır elbette. Yandaşlarınız zenginlik üstüne zenginlik katarken kara kışta emeklilerimiz kara kara düşünmektedirler. Sayın bakan; unutmayın ve inanıyorsanız vebal altındasınız. Saygılarımla…
26.12.2012
 
 
 
                                                                               Arif ATEŞ                       Fehmi SARAÇ
                                                                 Türk Emekli Sen Tekirdağ  Türk Emekli Sen Tekirdağ
                                                                  Şube Başkan Yardımcısı           Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER