MEB'İN 2016 BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı bütçesi belli oldu. Geçtiğimiz hafta sonu genel kurulda kabul edilen 2016 yılı bütçeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na 2016 yılı için 78 milyar TL bütçe ayrıldı. Bu rakam 2015 yılında 62 milyar TL, 2014 yılında ise 55.7 milyar TL idi.

 MEB'İN 2016 BÜTÇESİ BELLİ OLDU
MEB'e ayrılan bütçe beklentilerin üzerinde oldu. Bu bütçe en çok atama bekleyen öğretmenleri ilgilendiriyor. Keza başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kasım ayında yapılan seçimler öncesinde Ağustos ayında yani yaz atamaları için 20 bin atama sözü var. 
 
Fakat verilen bu 20 bin atama sözü atama bekleyen öğretmenlerin beklentisini ve MEB'in öğretmen ihtiyacını karşılamamaktadır. MEB'e 2016 yılı için 78 milyar TL bütçe verilmişken bakanlığın çok rahatlıkla ve herhangi bir ekonomik sıkıntıya düşmeden 100 bin öğretmen ataması yapması durumu gündeme geldi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın eğitime dair açıklamaları, standartları yükseltme ile ilgili sözleri ve öğretmen açığını kapatmaya yönelik çeşitli demeçler atama bekleyen 400 binin üzerindeki öğretmeni şimdiden umutlandırdı.
 
Atama bekleyen öğretmenler 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek KPSS öncesinde 2016 yılı MEB öğretmen atamaları kapsamında Ağustos-Eylül döneminde en az 50 bin olmak şartıyla atama müjdesi beklemektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında yapılacak atama çok önceden duyurulurdu. Bu yıl Mart ayının ortasına yaklaştığımız şu günlerde hala öğretmen atama sayısı açıklanmış değil.
 
2016 yılında MEB'in atayacağı öğretmen sayısı, yani Ağustos-Eylül döneminde atanacak sayı önümüzdeki günlerde muhtemelen belli olacak. Konu ile ilgili tüm gelişmeleri sitemizde bulabilirsiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.
 
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hatice
hatice - 8 yıl Önce

ÖĞRETMENLERE YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ.YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ.

SIRADAKİ HABER