SINIF ÖĞRETMENLERİ 'NE KÖY YOLU GÖZÜKTÜ.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİ 'İN DURUMU

SINIF ÖĞRETMENLERİ 'NE KÖY YOLU GÖZÜKTÜ.

Sınıf Öğretmenlerine Köy Yolu Gözüktü

5. sınıflara branş öğretmeninin gireceğini Başbakan açıkladı. Bilindiği üzere daha öncce Ömer DİNÇER, 5. sınıflara sınıf öğretmeni girecek demişti. Sendikalardan da Türkeğitimsen başkanı İsmail KONCUK haklı çıktı ve 52 bin öğretmenin norm kadro fazlası olacağı tezi doğru çıktı. Buna karşın Eğitimbirsen ise bu öğretmenlerin köylerde açılacak İlkokullara gideceğini savunmuştu. İşte Başbakan'ın ulusa sesleniş programında yapmış olduğu konuşmalar ve haberin değerlendirmesi..









 
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşmasında 2. dörde branş öğretmenlerinin gireceğini açıkladı.
4+4+4 yeni eğitim sisteminin getirdiği olumlu durumların yanında olumsuz durum olarak başı sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olayı çekmektedir. Bakan Ömer Dinçer daha önce tv programında 5. sınıflara yine 5. sınıf öğretmenlerinin gireceğinden bahsetmiş ama öğretmenlere pek inandırıcı gelmemişti. Öğretmenlerin inanmayışını 31 Martta Başbakan Erdoğan'ın yapmış olduğu Ulusa Sesleniş konuşması haklı çıkartmıştır.

Başbakan Erdoğan "Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen bu eğitim modeliyle, 12 yıllık zorunlu eğitim süresi, üç kademeye ayrılıyor. Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul, ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul, üçüncü kademe ise, yine aynı şekilde 4 yıl süreli liseeğitimi olacak. İlk dört yılın sonunda, öğrencilerimiz mevcut ilköğretim okuluna gidebileceği gibi, başka bir ilköğretim okulunun 'ikinci kademesine' de devam edebilecek. İlk kademeye sınıf öğretmenleri, ikinci kademeye ise branş öğretmenleri girecek. Milli Eğitim Bakanlığımız 'ikinci kademe' müfredatını yeniden düzenleyerek bu kademedeki 'alan' derslerinin ağırlığını artıracak. Öğrencilerimiz, liseye devam ederken özellikle mesleki eğitimle ilgili 'yönlendirme' derslerini de alabilecek. " demiştir.

Bu durumda sınıf öğretmenleri Bakan Ömer DİNÇER'den kesin sonucu olan bir açıklama acilen beklemektedirler. Çünkü 50 bin sınıf öğretmeninin akıbeti şuan için bilinmemektedir. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER