Talip Geylan: Valiliklerden Önce MEB Açıklama Yapmalıdır

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okulların açılışının yine ertelenmesi üzerine "Valiliklerden önce MEB açıklama yapmalıdır" dedi.

Talip Geylan: Valiliklerden Önce MEB Açıklama Yapmalıdır

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okulların açılışının yine ertelenmesi üzerine "Valiliklerden önce MEB açıklama yapmalıdır" dedi. Geylan'ın sözleri şu şekilde: 

"1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitime dair valiliklerin açıklamaları peşi sıra geliyor.

Buna göre, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda alınacak kararlara göre, 2 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitimin nasıl yapılacağının belirleneceği duyuruluyor.

Kaçırdım mı bilemiyorum; ancak şu ana kadar konunun birinci derecede muhatabı olan MEB’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Oysa ki, Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı’nda alınacak kararlara göre sürecin nasıl yürütüleceği açıklamasını MEB yapmalıdır.

Bu durum, eğitim yöneticileri, eğitim çalışanları ve öğrencilerimizde kafa karışıklığı oluşturmaktadır.

Eğitim süreciyle ilgili inisiyatifin, illerin durumuna göre Valiliklere bırakılmasına dair bir henüz karar alınmamışken, 1 Mart ve sonrasıyla ilgili duyuruları valiliklerin bugünden yapması ne derece doğrudur?

Öte yandan eğitimde hafta bütünlüğünün korunması açısından 2 Mart Salı günü itibariyle planlama yapılması da iyi düşünülmelidir. Haftalık ders programı ve sınavların planlanması bakımından yeni durumun 8 Mart Pazartesi itibariyle başlatılması daha uygun olmayacak mıdır?" 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2021, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER