Öğretmenden randevu dijital ortamdan alınacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmeleriyle ilgili planlamayı dijital ortama taşıyan “okul randevu sistemi” hayata geçirildi. Okul Randevu Sistemi ile birlikte veliler, öğretmen görüşmeleri için e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

Öğretmenden randevu dijital ortamdan alınacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, birçok Batı ülkesinde uygulanan ve okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sisteminin oluşturulması yönündeki açıklamasının ardından çalışmalara başlayan MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen ve veli görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama geliştirdi. Kullanıma sunulan 'Okul randevu sistemi' ile veliler, çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle bir araya gelme zamanını ayarlayabilecek.

TAKVİMİ OKUL YÖNETİCİLERİ BELİRLİYOR
Veli randevu sisteminde okul yöneticileri öğretmenlerin uygun zamanlarını belirliyor. Veliler,  öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyor. Sistem, randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğlene kadar açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek. Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek.

Hürriyet Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER