Bekir Bozdağ: Son seçim olmayabilir!

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "son seçimim" ifadeleri için "u" dönüşü kapısı açtı

Bekir Bozdağ: Son seçim olmayabilir!

TBMM Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YENİDEN ADAYLIK YOLUNU AÇABİLİR"

Bekir Bozdağ'ın "u" dönüşü kapısı açtığı açıklaması şöyle:

- Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi son seçimidir.

- Zira Anayasaya göre, "Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir."

- Ancak yine Anayasa'ya göre, "Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir." (Anayasa, 116/3)

- Anayasa'nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır.

- Yarınlar ne getirir, bilinmez. Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir.

- Yarın ola, hayr ola. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...

"ÖLÜM BİZİ AYIRANA KADAR..."

Bir "u" dönüşü işareti de AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi.

Partisinin Kırşehir'de düzenlediği seçim programında konuşan Elitaş, Erdoğan'ın bir kez daha aday olabilmesinin önündeki yasal engellerin "milletin baskısıyla" kaldırılabileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Anayasa gereği üçüncü kere aday olması mümkün değil. Ama millet, 'Tayyip Erdoğan devam etsin' diye isterse o konuda siyaset üzerine baskı yaparsa, siyaset kurumu da bu konuyla ilgili bir kanaat oluşturursa biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz."

Ciddi Gazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER