Hürriyetçi Eğitim Sen'den resen yapılan seçim görevlendirmesine tepki!

Resen Yapılan Seçim Görevlendirmelerine Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No'lu Şube Üyelerinden tepki amaçlı dilekçe eylemi gerçekleştirildi.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den resen yapılan seçim görevlendirmesine tepki!

Toplanan itiraz dilekçelerini PTT kanalı üzerinden YSK'ya gönderen ve seçim görevlendirmelerinin yapılış yöntemine itirazda bulunan 2 No'lu Şube Başkanı İlker İlkin yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Bugün burada resen yapılan seçim görevlendirmelerine itiraz için topladığımız dilekçelerimizi YSK'ye göndermek için bulunuyoruz.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den resen yapılan seçim görevlendirmesine tepki!                                           

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31.03.2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde genellikle sandık başkan ve başkan yardımcılarının eğitim camiasından belirlenmesi, 298 sayılı kanunun 119 ve devamı maddelerindeki usuller ile anayasamızın 18. Maddesi çerçevesinde zorla çalıştırmanın ve angaryanın yasak olduğu hükmüne açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Bu sebeple sandık görevlilerinin öncelikle gönüllülük esası ile seçilmesi ve görev alanların güvenlik, ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının giderilmesi elzemdir. Zorunlu görevlendirmelerde bazen her iki eşin görevlendirilmesi sebebiyle görevlilerin çocuklarının dahi mağdur olduğu aşikardır. Görevlendirmelerin büyük çoğunlukla eğitim camiasından yapılması, tüm meslek gruplarına eşit şekilde görevlendirmenin yapılmaması gibi hususlar eğitim camiasında birçok mağduriyete sebebiyet vermektedir. Bu sebeple görevlendirmenin öncelikle gönüllülük esasıyla daha sonra kura ile yapılması bir zorunluluk olup bu uygulamanın 31.03.2024 tarihinde yapılacak seçimlerin daha adil ve mağduriyete sebebiyet vermeden sonuçlandırılmasına katkı sağlayacaktır. Yukarıda ayrıntılı şekilde izahatını yapmış olduğumuz sebeplerle eğitim camiasında yapılan zorunlu görevlendirmelere itirazlarımızı sunuyor, gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

Beklentimiz, yukarıda sıraladığımız taleplerimizin YSK tarafından dikkate alınarak daha adaletli görev dağılımının yapılmasıdır.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den resen yapılan seçim görevlendirmesine tepki!

samsunsonhaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER