Uzmanlardan 'adenovirüs' uyarısı: Süper enfeksiyonlara neden oluyor

Yurt genelinde etkisini gösteren soğuk havanın etkisiyle grip ve enfeksiyon vakalarında artış yaşanmaya devam ediyor. Uzmanlar son günlerde ortaya çıkan adenovirüs salgını hakkında vatandaşları uyararak, süper enfeksiyona neden olduğu için antibiyotik ile tedavi edilmesi gerektiğini belirtti ve , adenovirüsün pandemideki virüslere benzediğini ancak korkulacak bir durum olmadığını ifade etti.

Uzmanlardan 'adenovirüs' uyarısı: Süper enfeksiyonlara neden oluyor

Kış aylarına girilmesiyle beraber viral enfeksiyon vakalarında yoğun bir artış yaşanmaya başladı.

Son günlerde ortaya çıkan adenovirüs salgını hakkında açıklamada bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Faruk Atlı, “Çok çabuk yayılan bir durumu var ama pandemiye benzemiş olmasına rağmen, o kadar sıkıntı oluşturacak bir virüs değildir” dedi.

Adenovirüs uyarısını her yaş grubundan insan için yapan Dr. Atlı, virüsün özellikle boğaz gıcıklanmasına bağlı enfeksiyona neden olduğunu, baş ve boğaz ağrısı yaptığını ifade etti.

Kalabalık ortamlarda maske kullanılması gerektiğinin altını çizen Dr. Atlı, adenovirüsün pandemideki virüslere benzediğini ancak korkulacak bir durum olmadığını ifade etti.

'ANTİBİYOTİK İLE TEDAVİ ETMEK GEREKİYOR'

Virüsün özellikle sinüse yerleştiği zaman süper enfeksiyonlara sebep olduğunu ve burunda tıkanıklıklar, öksürük, baş ve boğaz ağrılarına neden olduğunu belirten Dr. Atlı, Sonuçta hızlı bir şekilde ilerleyen ve uzun süren öksürükler yapar. Mutlaka süper enfeksiyona yol açtığı için antibiyotik ile tedavi etmek gerekiyor." dedi.

Pandemiye benzemesine rağmen, o kadar sıkıntı oluşturacak bir virüs olmadığını belirten Dr. Atlı," Bu tür hastalıklar bir sürü zararlara neden olabiliyor ama önemli olanı çok fazla iş gücü kaybına sahip olduğu için önemli. Mutlaka doktora başvurmamız gerekiyor. Kalabalık yerlerde mutlaka maske kullanmamız ve temizliğe dikkat edip bol sıvı ile vitaminler ile destek vermek gerekiyor” diye konuştu.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER