Akkaş Sert Çıktı: Ya Yalancı Ya Müfteridir...

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, İLKSAN konusunda açıklamalar yapan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'ya eleştiriler getirdi.

Akkaş Sert Çıktı: Ya Yalancı Ya Müfteridir...

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, İLKSAN konusunda gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığını belirttiği, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'ya yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Akkaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlksan, 8. Dönem 5. olağan Temsilciler kurulu toplantısını Antalya Alanya'da 9 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirdi. Bu toplantıda yönetim ve denetleme kurulunun 2020 yılı faaliyetleri,temsilciler kurulu tarafından görüşülerek ibra edilmiştir. Toplantıya liksan'ın yönetim, denetleme kurulu üyeleri ve il temsilcileri katılmışlardır. Yönetim ve denetleme kurulu üyesi olan 10 Üyenin 6'sı Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından oluşmaktadır. Durum bu iken Malum Sendikanın Genel Başkan yardımcısı sosyal medya hesabında; ". Korsan ilksan genel kurulu yaparak mali işleri ibra etmişler, ibra ile hakikatleri örterek aklanacaklarını zannediyorlar. Karışık işlerin hesabı sorulacak..." şeklinde eğitimciye ve sendikacıya yakışmayan son derece yakışıksız çirkin,seviyesiz, iftira dolu bir bir üslupla paylaşım yapmıştır. Bu paylaşım, kendi işledikleri naneleri başkalarına iftira atarak kamufle etme ve zihinleri bulandırarak bir algi oluşturmaya yönelik bir davranıştır. Ne demektir 'KORSAN' ilksan genel kurulu. Bu toplantı tüzük gereği yapılması gereken bir toplantıdır.Bu toplantıya 287 bin üyenin hakları gözetilerek ,üyeler adına yönetim, denetleme ve temsilcilerin iradesi yansımıştır. Bu toplantı yapilmasaydı işte o zaman suç teşkil ederdi. liksan temsilciler kurulu toplantısı'nın tüm görüşmeleri kayıt altına alınmış,gizli sakli kaçak göçek bir toplantı değildir. Gündemi,yeri,katılımcıları belli olan bir toplantıdır. Katılımcıların hepsi beyefendi bu ülkenin değeri olan eğitimciler ve Bakanlığımızın güvenilir insanları bürokratlarıdır. Yani siz Teftiş kurulu başkanına, bakanlık müfettişlerine genel müdürlere bakanlık danışmanlarına mali işleri akladıklarını,yani kirli işlerin içinde olduğunu mu,ima ediyorsunuz? 

Paylaşımında ;'...mali işleri ibra etmişler, ibra lle hakikatleri örterek aklanacaklarını zannediyorlar' diyerek saçmalıklarına devam etmiş, "İbra' ne diye yapılır bir nevi harcamaların yasalara tüzüklere uygun olduğunu kabul etmektir. Yani bir nevi onaydır. Sizce hangi hakikatleri örtmüş olabilirler. Neyin aklanmasını yapmış olabilirler.Keşke bunları açıkça madde madde belirtseniz. Orta da zimmete para geçirme, hırsızlık varsa biz de bilsekte bunun hesabını sorabilsek. Şunları herkese hatırlatmak isterim. Çamur at izi kalsın anlayışı materyalist anlayışın bir ürünüdür.Olmayan bir olayı olmuş gibi göstermek, olayları farklı yerlere çekmek olayları abartarak asla aslı olmadığı halde kafa karışıklığı yaratarak bunun dedikodusunun sunumunu yapmak bir iftira yöntemidir.Bu yöntemler dürüst insanların veya kişilerin veya kurumların yapacağı başvuracağı yöntem olmamalıdir. Malum sen'in Genel Başkan yardımcısı yaptığı paylaşımda ne demek istiyorsa onu açıklamalıdır.İlksan gibi değerli bir kurumu yıpratmak yapılan paylaşımla insanları zan altında bırakmak ilksan toplantısını korsan bir toplantı olarak nitelendirmek mali işlerin ibra edilmesini hakikatleri örtmek aklanmak gibi bir ithamda bulunmak kimsenin haddi de hakkı da değildir. Ortada ciddi anlamda bir suç varsa bunun yolu yargıdır. Geçmişte de llksanla ilgili iftira içeren afişler yapıldı. Ilksan soyuluyor, birilerine peşkeş çekiliyorsa, ilksan'da hırsızlık yapılıyorsa ;Devletimizin savcısı hakimi vardır. Böyle bir durum varken neden iftira yolu seçilir? İlksan ile ilgili iftira atanlar müfteridir. 

İftira atanlara, yalan söyleyenlere dinimiz,Kuran-Kerim'de Mealen; "yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allah'ın ayetlerine inanmayanlardır. İşte onlar yalancıların ta kendileridir. "buyuruyor. Allah bu tür insanları islah etsin. 1996 yılından itibaren günümüze kadar İLKSAN, MEB'nin bürokratları ve Türk Eğitim Sen temsilcileri tarafından yönetildi. 1990 yıllarda yaşanan olaylara takılı kalmanın anlamı yoktur.Bunu yapanlarda bedelini ödedi, cezalarını hukuk karşısında çektiler. Bugün İLKSAN nerededir? İLKSAN'ın yapısı nasıldır? Mal varlığı artmış mıdır? Üyelerine maddi ve sosyal anlamda katkıları var mıdır? Bunlara bakmak lazım. Gözünde at gözlüğü olanlar, karalama kampanyaları ile İLKSAN'a çamur atarak maalesef kafa karışıklığı yaratmaktadırlar. Türk Eğitim-Sen'in sayesinde eğitim çalışanlarının bir kıymet olduğunu ILKSAN ispat etmiştir. Türk Eğitim-Sen'in olduğu yerde hırsızlığa adaletsizliğe, ahlaksızlığa, kul hakkını yemeye geçit olmaz. Sandık üyeleri bunların bu yalanlarına itibar etmeyerek sandıkta öyle bir şamar atti ki,sonraki seçimlere kadar bellerini doğrultamadilar,sonra ki seçimlere de katılmadılar. Bugün kalkmışlar İlksan'ı karalamaya çalışıyorlar. Malum sendikanın genel başkan yardimcısı iddiasını ispatlamak zorundadır.Yani,Müdde-i iddiasını ispatla mükelleftir! iddiasını ispat edemeyen müddei, yalancıdır ya da müfteridir."

İşte Çakırcı'nın paylaşımı: 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2021, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER