DENİZLİ TÜRK YEREL HİZMET - SEN DEN HUKUK ZAFERİ

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen’in Serinhisar Belediyesi İtfaiyesinde görevli bir memurun, Denizli Büyükşehir Belediyesinde görevlendirildikten sonra harcırahlarının ödenmediği gerekçesi ile açtığı dava, Sendika lehine sonuçlandı.

DENİZLİ TÜRK YEREL HİZMET - SEN DEN HUKUK ZAFERİ

Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli Şube Başkanı Ergun Kırlı, Serinhisar Belediyesinde görevli iken, Büyükşehir statüsü kazandıktan sonra, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir itfaiyesinde görevlendirilen ve o tarihten bugüne kadar geçen yaklaşık 2.5 yıllık sürede talep etmesine rağmen ödenmeyen harcırahlar için açılan davada, mahkemenin memuru  haklı bularak Büyükşehir Belediyesini harcırahları ödemeye mahkum etti.

Yaklaşık 2.5 yıllık süre içerisinde memura, harcırahlarının yanında geçen süre göz önünde bulundurularak yasal faizlerinin de ödemesi kararı çıktığını kaydeden Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli Şube Başkanı Ergun Kırlı, “Sendikamız haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Buna benzer diğer davalar için de emsal teşkil edecek karar, bizim için sevindirici olmuştur. Hukukun üstünlüğü bir kez daha kanıtlanmıştır. Kararın, tüm çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER