Eğitim sendikaları endişelerini aktardı

Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen İl Temsilcileri Kocaeli Valiliği Kampüsü önünde bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Atamalar ve liyakatla ilgili endişelendikleri durumları ve çözüm önerilerini dile getiren sendika temsilcileri; yapılan ortak basın açıklamasının ardından slogan atıp dağıldılar.

Eğitim sendikaları endişelerini aktardı

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Sendika üyeleriyle birlikte ortak basın açıklamasını Eğitim-İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Herdem Köse ve Hürriyetçi Eğitim-Sen İzmit İlçe Başkanı Adem Ellialtıoğlu okudu.

Temsilcilerin pasajlar halinde okudukları açıklamada şu görülere yer verildi:

“-Atama dönemleri dışında istifa, yaş haddinden emekli, yargı kararı ile geri dönme gibi çeşitli nedenlerle boşalan kurum yöneticiliklerine il idaresi kanunu uyarınca atama dönemi beklenmeden atama yapılmaktadır. Anayasanın eşitlik ilkesi uyarınca kurum yöneticileri münhalliği açıklanarak tüm isteklilere fırsat eşitliği sağlanmalı.

GÖREV DEĞİŞTİRME KARARI GERİ ALINMIYOR

Proje okul olan okulların öğretmen görevlendirilmeleri yönetmelik uyarınca yapılmalı. Yapılan görevlendirilmeler eğitimin niteliğini arttırmak, adalet, liyakat ve şeffaflık ilkesinden uzak bir şekilde yapılmakta. Görevlendirmeler objektif kriterlere göre gerçekleşemediğinde siyasal /sendikal kadrolaşmalar başlıyor ve öğrenciler bu durumdan olumsuz etkileniyor.

HER ŞEYİN FARKINDAYIZ VE TAKİPÇİYİZ

Yıllardır idareciler eliyle eğitim çalışanlarına mobbing ve yıldırma suçu işlenmesine rağmen bu kişilerle ilgili ciddi bir yaptırımda bulunulmaması ahlaksız tavrı daha da cüretkar hale gelmesine neden oluyor.

Üç sendika olarak bu sene hiçbir mobbing ve yıldırma ahlaksızlığının ve suçunun cezasız kalmasına müsaade etmeyeceğiz, hepsinin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Üç sendika olarak uyarmak isteriz, eğitim çalışanları sahipsiz değildir. Her şeyin farkındayız ve takipçiyiz. Bu bugünün dostane çağrısı olmakla birlikte her türlü mücadeleye hazır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER