Genel Başkan Talip Geylan: Öğretmenin İtibarı, Toplumun İtibarıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son yıllarda öğretmenlerimizin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlar içerisinde olanları sert bir dille eleştirdi.

Genel Başkan Talip Geylan: Öğretmenin İtibarı, Toplumun İtibarıdır

Öğretmenlerimize yönelik hakaret, saldırı ya da itibarsızlaştırma girişimi söz konusu olduğunda toplum olarak hep beraber ileri atılınması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Geylan, “Öğretmenimizin itibarı hepimizin itibarıdır.” dedi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef son yıllarda öğretmenlerimizin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlara sıklıkla şahit olduk.

Bundan ötürü, “En önemli sorununuz nedir?” sorusuna öğretmenlerimizin ezici çoğunluğu “Mesleğimizin saygınlığının rencide edilmiş olması” diye cevap verecektir.

Ancak COVID-19 musibetinin bizi karşı karşıya bıraktığı bu olağanüstü dönemde, sanırım, öğretmenlerimizin toplum hayatımız için taşıdığı ehemmiyeti somut şekilde fark ettik.

En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın sadece akademik değil, kişisel ve sosyal gelişimleri için de öğretmenlerin ve okullarımızın ne derece etkin bir unsur olduğunu tecrübe ettik.

Salgın döneminde öğretmenlerimiz, gerek Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında ve gerekse filyasyon ve denetim ekiplerinde görev alarak sadece salgınla mücadelemizde sorumluluk yüklenmekle yetinmediler; hiçbir ekonomik ve teknolojik destek almadan, yalnızca kendi kişisel gayret ve imkanlarıyla uzaktan eğitimde olağanüstü bir gayret ortaya koydular.

Çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecinin olabildiğince telafi edilmesi anlamında öğretmenlerimizin sergiledikleri fedakarane gayretleri her türlü övgüye layıktır.

Hep söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Öğretmeni, korumak demek, çocuklarımızı ve aslında geleceğimizi korumak demektir.

Özellikle öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden söylem ve tutumları sorumsuzca sergileyenler başta olmak üzere herkese çağrıda bulunuyorum:

Gelin yeni bir sayfa açalım, her fırsatta öğretmene sahip çıktığımızı gösterelim. Öğretmenlerimize yönelik bir hakaret, saldırı ya da itibarsızlaştırma girişimi söz konusu olduğunda toplum olarak hep beraber ileri atılalım ve “Durun! Öğretmenimize yapılan saldırı hepimize yapılmış demektir.

Öğretmenimize şiddet uygulayan, çocuklarımıza şiddet uygulamış demektir. Öğretmenimize hakaret eden, tüm topluma hakaret etmiş demektir. Öğretmenimizin itibarı hepimizin itibarıdır!” diye haykıralım.

Bunu becerebildiğimizde; emin olun, Türkiye daha güzel olacak…”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER