HARP OKULLARI TÜM GENÇLERİMİZE AÇILMALIDIR!

Erkek- Kız Meslek ve Teknik Liseleri ile İmam Hatip Lisesi mezunlarının askeri okullara başvurmasının önünü açacak olan yasal düzenlemeyi desteklediklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, İmam Hatiplilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları’na müracaat edememelerinin eğitimde fırsat eşitliğiyle bağdaşmadığını kaydederek, “Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz” dedi.

HARP OKULLARI TÜM GENÇLERİMİZE AÇILMALIDIR!

 

 

 

“Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Her şeyin çözümü eşitlikçi bir demokratik eğitim sisteminde yatmaktadır. Eğitim sistemini çağdaş dünyanın gerekleri doğrultusunda dizayn eden reformlar başlatan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den eğitim sistemine özgürlükçü, halkçı ve demokratik yenilikler kazandırılmaya devam edilmesini istiyoruz” şeklinde konuşan Avcı, “Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti liderlerini eğitim sistemindeki ayrımcılığı ortadan kaldırmaya davet ediyoruz” dedi.

Avcı “Meslek ve İmam Hatip Liselilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, polis okullarında kaldırıldığı gibi askeri okullarda da Meslek liselilere ve İmam Hatip Liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa biran önce son verilmesi gerekir. Milletvekillerimizi her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER