Hür-Sen'den Refah Payı Çağrısı

Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, memur maaşları için refah payı talebinde bulundu.

Hür-Sen'den Refah Payı Çağrısı

Memur maaş oranları belli olurken, hükümete tepkiler gelmeye devam ediyor. Hürriyetçi Eğitim Sen ve Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu yaptığı açıklamada memur maaşları için refah payı talebinde bulundu. Kuruoğlu'nun açıklaması şu şekilde oldu. 

ENAG 2023 yılı Aralık ayı enflasyonunu aylık, yüzde 4,12,  yıllık bazda ise yüzde 127,21 açıklarken, TÜİK aylık enflasyonu yüzde 2,93, yıllık enflasyonu ise yüzde 64,77   olarak açıkladı. Aylık bazda arada yüzde 1,19, yıllık bazda ise tam, yüzde 62,44 fark oluştu. Bu farkın, yıllarca oluştuğu göz önüne alındığında, memur, emekli ve diğer çalışanların, ekonomik manada, nasıl bir çıkmaz sokağa sürüklendiği açıktır. Vatandaş çarşı, pazarda yaşadığı enflasyonu, bizzat görmekte, yaşamaktadır. Maaşlara yapılan, TÜİK endeksli zamlara rağmen, alım gücü hala piyasaların %300-400 oranında gerisindeyse, ortada tartışacak bir durum da yoktur. 

Bu ülkeyi yönetenler, bilsinler ki, yokluğa, yoksulluğa terk edilen bu millet bizim milletimizdir. Ekonomik hayatımızın gerçekleri ile örtüşmeyen, enflasyon rakamları ile zam politikası, memurun da, emeklinin de yok olan alım gücünü geri getirmeyecektir. Hür-Sen olarak tekrar ediyoruz, yoksulluk sınırı dikkate alınarak, REFAH PAYI ödemesinden başka bir çözüm yoktur. Gerisi tam bir çıkmaz sokaktır. Hesabı, er veya geç sorulacaktır.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2024, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER