KADIN DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİNDEN AKIL ALMAZ UYARI: 'SİZ DE ÖZGECAN GİBİ OLURSUNUZ'

KADIN DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİNDEN AKIL ALMAZ UYARI: 'SİZ DE ÖZGECAN GİBİ OLURSUNUZ'
Tokat’ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.’nin kız öğrencilere, “Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah, kötülük de mubah” dediği, Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan öğrencilere de “Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz” ifadelerini kullandığı bilgisi sendikamıza ulaşmıştır.
L.Y.İ’nin bu son derece çirkin ifadeleri kullanarak tecavüzü meşrulaştırması, tacizi, tecavüzü ve şiddeti kadınların suçu olarak gören hastalıklı zihniyetin dışa vurumudur.
Yaşanan bu olay, kadını toplumsal hayattan dışlayarak eve kapatmaya çalışan, “en az üç çocuk” söylemiyle kadınların bedeni hakkında söz sahibi olmak isteyen, 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebileceği konusunda fetva veren, karma eğitimi tahrik edici bulan ve yasaklamaya kalkan, okullarda türbanı serbest bırakan, “kızlı-erkekli kalınıyor” denilen üniversite öğrencilerinin evlerini denetleyen AKP zihniyetinin dışa vurumudur. 
L.Y.İ’nin bu tavrını, AKP iktidarının ahlak adına sıkça kullandığı cinsiyetçi, sözde muhafazakâr söylemlerle kadını değersizleştirmesinden, namus ve ahlak anlayışını salt kadına indirgemesinden bağımsız olarak değerlendirmek mümkün değildir.  
Bu nedenle yaşanan olayı, kadınları hem yasalarla hem uygulamalarla ciddi baskı altına alan, eğitimi gerici anlayışa teslim eden politikaların bir sonucu olarak değerlendiriyoruz.
Eğitim-İş olarak L.Y.İ’nin psikolojisinin öğretmenlik yapmaya elverişli olmadığını düşünüyor, ilgilileri derhal gerekli incelemelerin yapılması için göreve çağırıyoruz.
 
Veli DEMİR
Genel Başkan
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER