Talip Geylan: İhtiyaç Sahibi Olanlardan YKS Ücreti Alınmasın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan bir açıklama yaparak, "ihtiyaç sahibi olanlardan YKS ücreti alınmasın." dedi.

Talip Geylan: İhtiyaç Sahibi Olanlardan YKS Ücreti Alınmasın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan bir açıklama yaparak, ihtiyaç sahiplerinden YKS ücreti alınmamasını istedi. Geylan'ın açıklaması şu şekilde: 

"Bilindiği üzere geçen yıl YKS’ye girecek öğrenciler TYT, AYT ve YDT oturumları için ayrı ayrı 70 TL ücret ödemişti. Bu yıl ise oturumların her biri için 90 TL ücret alınacak. 

YKS başvuru ücretlerine yapılan yüzde 28,5’lik zammı eleştiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kararın gözden geçirilmesini istedi. Geylan, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın çocuklarından YKS ücreti alınmamasını da talep ederek, “Hükümete çağrıda bulunuyorum: Salgın döneminde işsiz kalan, işyerini kapatmak zorunda kalan ya da gelir kaybına uğrayan vatandaşlarımızın çocuklarından sınav başvuru ücreti alınmasın” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Enflasyon %14,6 gerçekleşmiş,

2021 için Yeniden Değerleme oranı ise %9,11 belirlenmiş.

Hal böyleyken, öğrencilerimizin YKS başvuru ücretlerine ise %28,5 zam yapıldı!

Bu nasıl bir anlayıştır?

Bu karar gözden geçirilmelidir.

Öte yandan, salgın döneminde bir çok kesim yeni ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmışken, bırakın sınav ücretlerine zam yapmayı, tam aksine yeni kolaylıklar getirilmelidir.

Hükümete çağrıda bulunuyorum: Salgın döneminde işsiz kalan, işyerini kapatmak zorunda kalan ya da gelir kaybına uğrayan vatandaşlarımızın çocuklarından sınav başvuru ücreti alınmasın.

Salgın sürecinde değişik kesimler için ekonomik destek kararları alan devletimize yakışan budur.”

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2021, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER