Türk Eğitim-Sen'den ODTÜ'ye Ziyaret

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen'den ODTÜ'ye Ziyaret

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Çömez ve şube yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuzhan Hasançebi, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Türker Özkan hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, üniversitelerin toplumda demokrasi kültürünün yerleşmesi ve gelişmesi için lokomotif görevini ifa eden kurumlar olduğunu kaydetti. 

Genel Başkan Geylan, “Bilindiği üzere Türkiye’nin en köklü ve gözde üniversitelerinden biri olan ODTÜ’de yetkili sendika Türk Eğitim-Sen’dir. Türk Eğitim-Sen olarak ODTÜ çalışanlarının vermiş olduğu desteğin gereğini yerine getiriyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Tartışılmaz bir gerçektir ki; bilgi üreten ve bilim yuvası olan üniversitelerin varlığı, etkinliği, güçlü ve çağdaş toplumun ön koşuludur. Üniversitelerimiz, toplumumuzda demokrasi kültürünün yerleşmesi ve gelişmesi için de lokomotif görevini ifa eden kurumlardır.

Dolayısıyla üniversitelerin toplumsal hayatın sağlığı ve ülke geleceğinin inşası anlamında ehemmiyeti çok büyüktür. Bu noktada üniversite çalışanlarının sorunlarının ülke gündemine taşınması, bu sorunlara çözüm üretilmesi, talep ve beklentilerinin karşılanması noktasında büyük gayret gösteriyoruz. Bu amaçla gerek YÖK gerekse kamuoyunda gündem oluşturmak için girişimlerde bulunuyoruz. Yetkili olduğumuz üniversitelerde Kurum İdari Kurulu toplantılarında hazır bulunan sendika temsilcilerimiz de üniversite çalışanlarının talep ve beklentilerini her fırsatta masaya taşıyarak, yetkililer ile istişarede bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere, YÖK Başkanı Yekta Saraç ile yaptığım görüşmede üniversite çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini mercek altına alan, çalışanların beklentilerini içeren bir rapor sunmuştum. Raporda özelikle akademik ve idari personelin yaşadığı güncel sorunlara yönelik öneri ve talepleri YÖK Başkanı’na ilettim. Umuyorum ki tüm bu diyalog sürecimiz üniversitelerin bir adım daha ileriye taşınması noktasında önemli bir rol oynar” dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök de Genel Başkan Talip Geylan’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ODTÜ Rektörü Kök, sendikaların üniversitelerin önemli bir paydaşı olduğuna dikkat çekerek, taleplerin dikkate alınması hususunda çalışma yürütüleceğini söyledi.

Genel Başkan Geylan, Rektör Mustafa Verşan Kök’ü ziyaretinin ardından ODTÜ çalışanları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Akademisyeninden idari personeline kadar Türk Eğitim-Sen’e destek veren ODTÜ’lülere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER