Uşak İl Milli Eğitim Müdürünün Amacı Ne?

Hürriyetçi Eğitim Sen Uşak İl Başkanı Faruk Güneş, il milli eğitim müdürü Halil Yücel'in kasıtlı bir şekilde aylardır kendilerine randevu vermediğini iddia etti.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürünün Amacı Ne?

Hürriyetçi Eğitim Sen Uşak İl Başkanı Faruk Güneş yaptığı bir açıklamayla il milli eğitim müdürü Halil Yüxel'in dört aydan bu yana sendikalarına randevu vermediğini ve bunda bir kasıt aradıklarını ifade etti. Yücel'i kınayan bir açıklama yapan Güneş, şu ifadelere yer verdi: 

"Uşak ilinde 9 Ekim 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bayrak değişimi yaşanmış, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, bayrağı Halil Yücel Beyefendiye bırakmıştır. Bizler de Hürriyetçi Eğitim Sen Uşak İl Temsilciliği olarak ilimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel Beyefendi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için 18 Ekim 2023 tarihinde randevu talep ettik. Bizlere randevu ile ilgili geri dönüş yapılmayınca 20 Ekim 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürünün özel kalemine mesaj yazarak randevumuzun durumunu sorduk. Randevu listesinin İl Milli Eğitim Müdürü'nün önünde olduğunu, sırayla randevu talep edenleri davet ettiklerini belirtti. Bu durum üzerine belli aralıklarla özel kalem telefon ile aranarak randevu talebimizin durumu soruldu.

18 Ekim'de İlk Talep Gitti Ama Hep Bir Yoğunluk Varmış

Önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yoğunluğu ile randevu verilemediğini, 29 ekimden sonra randevu verileceğini söylediler. Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ü Anma programının yoğunluğu söylenerek randevu verilmedi. Yine tüm iyi niyetimizle randevu talebimizi sormaya devam ettik. Bu defa da 24 Kasım Öğretmenler Günü programından sonra randevu verileceği tarafımıza iletildi. Ancak 24 Kasım’dan sonra da randevu verilmedi. Bizler bu süreçte tüm iyi niyetimizi koruyup talep ettiğimiz randevuya cevap beklerken artık bu tarihten sonra bir randevu talebimiz de kalmamıştır. Yapılan tüm görüşmelerin ve yazışmaların kayıtları mevcuttur. 

Yoldan Geçenle Bile Görüştü!

Bu geçen sürede İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Uşak ilindeki tüm sendikaları kabul etmiş, bu sendikalar ile görüşmeler gerçekleştirmiştir. Hatta bir sendika altı yedi defa il milli eğitim müdürü ile görüşme yapmış, bunlar Milli Eğitim Müdürlüğünün instagram hesabında paylaşılmıştır. Uşak ilindeki tüm sivil toplum kuruluşlarının randevu talebine cevap verilmesine rağmen bizim randevu talebimiz dikkate alınmamıştır. Hatta üstelik yoldan geçen, geçerken uğradım diyen, selam vermek için geldim diyen insanlara da randevu verilmiştir. Hatta kanarya sevenler derneği, kara ambar kamyoncular derneği, kuru fasulye pilav sevenler derneği dahil herkese randevu verilip görüşülürken Hürriyetçi Eğitim Sen Uşak İl Temsilciliği olarak bizlere randevu verilmemesi manidardır. 

Kendi Verdiği Randevuya Bile Sadık Kalmadı 

Biz bu durumdan duyduğumuz rahatsızlığı dile getirirdik. 13 Ocak Cumartesi günü Milli Eğitim Müdürünün özel kalemi beni aramış ve randevu oluşturulmuştur. Üç aydır randevu beklediğimizi ve hassasiyetimizi dile getirdik. 22 Ocak 2024 günü saat 11.00'a randevu oluşturulmuştur. Konu ile ilgili hassasiyetimizi belirtmemize rağmen, randevu ile ilgili bir değişiklik olduğunda bizlerin bilgilendirilmesini istememize rağmen randevu saatine çok kısa bir süre kala Milli Eğitim Müdürünün özel kalemi beni arayarak Milli Eğitim Müdürünün il dışına çıktığını, bir hafta izinli olacağını, göreve geldiğinde tarafıma haber verileceğini söylediler. Bu randevuya gitmek için sendika yönetimdeki arkadaşlarımızın yarı yıl tatili sebebiyle  il dışına gidişlerini tehir etmelerine rağmen yaşadığımız bu olay kabul edilebilir bir durum değildir. 

Şahsını Değil, Makamını Ziyaret Edecektik; Kınıyoruz 

Üç aydan fazladır randevu bekleyip beklenilen randevunun verilmemesi, üç ay sonunda verilen randevunun ise son dakika iptal edilmesi ne devlet töresine, ne devlet adamlığına, ne de misafirperverliğe yakışmıştır. Şu andan itibaren verilecek randevu da tarafımızca kabul görmeyecektir. Keşke diğer sendika, vakıf, dernek, cemiyetlere gösterilen özveri sendikamıza da gösterilseydi.  Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel'i bu davranışından dolayı kınıyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER