Garip ihalede beklenen sonuç: Süper Lig yine ucuza yine beIN SPORTS’a

Süper Lig yayın hakları ihalesinin sonucu belli olurken, ihaleyi mevcut yayıncı beINSPORTS kazandı. Müzakerelerin ardından, Kulüpler Birliği ve TFF'nin talep ettiği zam miktarına karşılık veren beIN, yaklaşık 160 milyon dolar ödeme yapacak.

Garip ihalede beklenen sonuç: Süper Lig yine ucuza yine beIN SPORTS’a

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarının yayın haklarını devretmek üzere düzenlediği ihalede sonuç belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, Saran Medya ve beIN Sports (Digitürk) isimli iki dev medya kuruluşu, yayın haklarını elde etmek için yarıştı.

YAKLAŞIK 160 MİLYON EURO ÖDEYECEK

Saran Medya'nın başlangıç teklifi olan yıllık 140 milyon Dolar, sektörde dikkat çekici bir rakam olarak değerlendirilirken, mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ise 120 milyon Dolar ile bu yarışa giriş yapmıştı. Ancak, beklenmedik bir hamle ile beIN Sports, bugün yaptığı açıklamada teklifini yükselterek yıllık 160 milyon Dolar'a (yaklaşık 5 milyar TL) çıkardı. Öte yandan, Saran Medya'nın teklifinde bir değişiklik yapmadığı belirtildi.

Gelişmelerin ardından, TFF'nin ihale sürecini sonlandırarak kazananı açıklaması bekleniyor. Tahminlere göre, ihale sonucunda beIN Sports'un yüksek teklifiyle öne geçmesi bekleniyor. Bu durum, futbol yayın haklarının bedelinin beklenenden daha yüksek bir seviyeye çıkmasına neden olacak.

Başlangıçta 80 milyon Dolar olarak belirlenen yayın hakları bedeli, beIN Sports'un yaptığı yüksek teklifle birlikte, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetiminin çabaları sonucunda kur farkıyla birlikte yaklaşık 2,5 katına çıkacak.

BUGÜN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak, TFF'nin ihale sonucunu ve futbol yayın haklarının yeni sahibini bugün açıklaması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz gün, gelecek 3 sezonu kapsayan Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig yayın hakları ihalesinin iptal edildiğini duyurmuştu.

Açıklamada, "İhale için verilen teklif bedellerinin yetersiz bulunması dolayısıyla Yayın İhale Komisyonu'nca ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı alınmıştır. Yayın İhale Komisyonu'nun gelen teklifleri yetersiz bulduğu gerekçesiyle aldığı ihalenin iptaline yönelik tavsiye kararı, TFF Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu doğrultuda Yayın İhalesi iptal edilmiştir" denildi.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER