TFF açıkladı: Süper Kupa'nın tarihi değişmedi

TFF, Fenerbahçe'nin, tarihinin değiştirilmesi için başvurduğu Süper Kupa maçıyla ilgili kararını açıkladı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşı karşıya geleceği maçla ilgili olarak, sarı kırmızılı kulüp, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin talebine karşı çıkıyordu.

TFF açıkladı: Süper Kupa'nın tarihi değişmedi

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa karşılaşmasının daha önce belirlendiği gibi 7 Nisan Pazar günü saat 21.30'da Şanlıurfa'da oynanacağını açıkladı.

TFF'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, daha önce 21 Şubat 2024 tarihinde duyurulduğu gibi, 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır" ifadelerine yer verildi.

FENERBAHÇE ERTELENMESİNİ İSTİYORDU

Fenerbahçe, 11 Nisan'da Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla yapacağı UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek final maçı nedeniyle Süper Kupa'nın ertelenmesi için TFF'ye başvuruda bulunmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Fenerbahçe'den Süper Kupa'nın tarihinin değiştirilmesi yönünde bir talep geldiğini ve konuyu değerlendirdiklerini ifade etmişti.

GALATASARAY'DAN RET

Galatasaray'ın, Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçının 7 Nisan’dan ileri bir tarihe alınması yönündeki talebine karşı çıktığı öğrenildi.

Sarı-lacivertliler, TFF’ye resmi başvuruda bulunmuştu. Sarı-kırmızılı yönetim, kendilerinden görüş isteyen federasyona erteleme istemediklerini iletti.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER