ÖĞRETMENLERE PSİKOLOJİ TESTİ GELİYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin "Bireyin iyi ve nitelikli öğretmen olup olamayacağını, kişilik özelliklerini ölçmek için KPSS yeterli değil'' dedi.

ÖĞRETMENLERE PSİKOLOJİ TESTİ GELİYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, öğretmen yeterlikleri kapsamında 4 yılda bir yapılacak sınavın, bir seçme, eleme veya bir sıralama sınavı değil, öğretmenlerin mevcut durumunu tespit çalışması olduğunu bildirdi.

Öğretmenlik mesleğine girişte diğer memuriyetlerde olduğu gibi KPSS şartının arandığına işaret eden Aktekin, "Fakat bir bireyin iyi ve nitelikli öğretmen olup olamayacağını, kişilik özelliklerini ölçmek için KPSS yeterli değil. Geçen yıldan beri mülakat uygulanıyor.

Belki ilerleyen yıllarda kişilik testleri, çeşitli psikolojik testlere de tabi tutulacaklar arkadaşlarımız. Sadece akademik başarısı değil, kişiliğinin ve becerilerinin de öğretmenliğe uygun olup olmadığı daha öğretmen alımında belirlenmiş olacak" dedi..

Türkiye Eğitim.com
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Oktay Celik
Oktay Celik - 7 yıl Önce

Sınavın içeriği önemli sinif öğretmenleri için konuşuyorum el becerilerini artıran kurslar bir müzik aleti çalan cesitli halk danslari kurslari bir spor kolunda antrenör belgesi olan ve çocuk psikolojisi uzerine surekli hizmetçi egitimleri alan zorunlu kilmak gibi faliyetler bunları öğretmenlerin mesleki çalışmalar doneminde zorunlu kurslara çevirirseniz inanın dört senede bir sınav bunların ondabirinin yerini bile alamaz.Birde en önemlisi müfredat hazırlanırken öğretmen görüşleri mutlaka dikkate alınmalı laboratuvar çalışanı öğretmen müfredat hazırlayanlar dışarıdan çok uyumsuzluklar var ve müfredat çok yoğun saygılar selamlar...

SIRADAKİ HABER