AK PARTİ'DE ERDOĞAN BAYRAKTAR DEPREMİ

Erdoğan Bayraktar, milletvekilliği ve bakanlıktan istifa ederken "Başbakan Erdoğan da istifa etsin" çıkışı tartışma yarattı.

AK PARTİ'DE ERDOĞAN BAYRAKTAR DEPREMİ
Yolsuzluk operasyonunda çocukları gözaltına alınan ve tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifa etmesinin ardından oğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ında istifa edeceği söylentisi yayıldı. İstifa haberi ise öğleden sonra geldi.Bakan Bayraktar  bakanlık ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. NTV’de istifasını açıklayan Bayraktar, "Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize bir istifa metni ve deklarasyon metni gönderildi. Böyle bir durumda bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Soruşturma dosyasındaki imar planları Başbakan'ın onayı ile yapılmıştır. Başbakan'da istifa etsin Hayırlı olsun'' dedi. Bayraktar’ın sözleri AK Parti ve hükümette deprem etkisi yaptı.
GAF MI YAPTI?
Bayraktar’ın NTV canlı yayında söylediği bu sözler önce “gaf” olarak algılandı ve Bayraktar’ın sözlerini düzelteceği tahmin edildi. Erdoğan Bayraktar’ın ise olayın ardından görüştüğü bir kurmayına , “Sözlerim gaf değildi” dediği öne sürüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'na girerken Bakan Bayraktar’dan sözlerini düzelten bir açıklama gelmemişti. Bayraktar’ın sözleri yakın çevresini de şaşırttı. Genel görüş, “Sayın Bakanımız kızgınlık anında söylemiştir bu sözleri" şeklinde...
 
KONUTTA NELER OLDU?Erdoğan Bayraktar’ın bu beklenmedik çıkışı akıllara önceki gece Başbakan Erdoğan’ın konutunda yapılan görüşmeyi getirdi. Başbakan Erdoğan, operasyonda ismi geçen bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar ile evinde görüşmüş ve istifa kararı orada alınmıştı. Sabah saatlerinde önce Çağlayan sonra Güler istifa etti. Bakanlar için benzer ifadelerin yer aldığı ortak istifa metni de kaleme alınmıştı. Çağlayan ve Güler “çirkin oyunu bozmak için” istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu. Bayraktar’ın kendisine gelen aynı metni okumaması dikkatlerden kaçmadı.
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER