ORDU'DA 68 ŞEHİT VE GAZİ YAKINI MEMUR OLDU

Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Taşkın Yurdakul, Ordu’da bu yıl yapılan kura çekimlerinde 63 şehit yakını, gazi ve gazi yakını vazife ve harp malulleri ile terör mağduru sivil vatandaşların değişik kurumlarda istihdam edildiğini açıkladı.

ORDU'DA 68 ŞEHİT VE GAZİ YAKINI MEMUR OLDU

Yurdakul yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura çekiminin Ankara’da gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda Ordu’dan yapılan başvuruların da sonuçlandığını belirten Yurdakul, “İlimizde 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek 1 inci maddesi kapsamında yapılan şehit yakını, gazi ve gazi yakını vazife ve harp malulleri ile terör mağduru sivil vatandaşlarımızın istihdamına ilişkin yapılan 1. atamada 63 müracaattan 41 kişi kuraya katılarak ilk tercih yeri olan illere ataması yapılmıştı. Kalan 22 kişinin ise yapılan ikinci kura ile yaptıkları ilk tercih yerlerine atamaları yapıldı” dedi.

22 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Yurdakul, yapılan 2. kura çekimlerinde Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’na 1, Milli Eğitim Bakanlığı’na 5, Sosyal Güvenlik Kurumu’na 5, Tapu Ve Kadastro Müdürlüğü’ne 1, Devlet Su İşleri’ne 3, Ekonomi Bakanlığı’na 1, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na 4 ve İçişleri Bakanlığı’na 2 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

31 MÜRACAAT SIRADA

Yurdakul, kurumlarına sonradan yapılan diğer 31 müracaatın komisyondan geçerek Bakanlığa incelemeye gönderildiğini de belirterek, “Bu kapsamda Türkiye genelinde toplamda 30 bin kişiye istihdam sağlanacak olup 1 kurada 3 bin 527, 2. kurada 2 bin 760 kişi toplamda 6 bin 287 kişinin atamaları yapılmış oldu” dedi.

 

STAR

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER