SENDİKALAR YALOVA VALİSİNİ İSTANBULDA PROTESTO ETTİ .....

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim –İş İstanbul Şubeleri ,Geçen hafta Yalova Valisinin öğretmen Halil Serkan Öz’e yaptığı hakaret sonrasında öğretmen kalp krizi geçirmesi ve akabinde de vefat etmesini protesto ettiler.

SENDİKALAR YALOVA VALİSİNİ İSTANBULDA PROTESTO ETTİ .....
     Avcılar Atatürk Heykelinden,belediye meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Çeşitli sendikalara üye 1500 civarında öğretmenin katıldığı kitlesel eylem ve basın açıklaması, Avcılar Belediye meydanında yapıldı. 

    BASINA VE KAMUOYUNA

 
   Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günüYalova TermalFen Lisesi`ne yaptığı ziyarette sendikal hakkını kullanan Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’e "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret etmiş, sınıftan kovma cüretinde bulunmuştur! Halil Serkan Öz, sendikaların 03.04.2015 tarihinde Yalova’da gerçekleştirdiği "öğretmene saygı" yürüyüşünün ardından, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki genç yaşta yaşamını yitirmiştir!
Halil Serkan Öz`ün yaptığı tek şey, üye olduğu sendikasının tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla "özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi" eylem kararına uymak olmuştur! Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır! 
Öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdıran bu Vali`nin yönettiği kentteki hastanelerde "anjiyo" için gerekli alt yapı yeterli olmadığı için Halil Serkan Öz’e Yalova’da gerekli müdahale yapılamamış, Bursa’ya sevke dilmiş ve orada hayatını kaybetmiştir. Yalova Valisi, eğitim emekçilerine hakaretler yağdırmak yerine kendi sorumluluğundaki bu kentin hastanelerindeki alt yapının yeterli hale getirilmesini sağlamış olsaydı Halil Serkan Öz bugün belki aramızda olacaktı. Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında başka bir şeyi kendi görevleri arasında görmemiştir.
Yoğun strese bağlı olarak geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta yaşamını yitiren Halil Serkan Öz`ün ölümünden, onun hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Yalova Valisi birinci derecede sorumludur! Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, derhal görevinden istifa etmeli ve hukuk önünde bunun hesabını vermelidir.
Biz eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, gazlayan, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP iktidarı ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği "cebir" görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. 
Kendilerine gelince "eşitlik" ve "özgürlük" kavramlarını dilinden düşürmeyenlerin, kendisinden olmayanlara "baskı" ve "cebir" yüzlerini göstermeleri, ikiyüzlülük dışında bir anlam ifade etmemektedir. Yalova valisinin Halil Serkan Öz’ü ancak ölümünden sonra "değerli" gören mesaj yayınlaması da tam anlamıyla bir aymazlık ve ikiyüzlülük örneğidir. 
Hiç kimsenin ve Vali`nin kuşkusu olmasın ki, öğretmenimizin yaşamını yitirmesine sebep olanların peşini asla bırakmayacak, tüm eğitim ve bilim emekçileri ile birlikte hepimizi acıya boğan bu olayın sorumluları hesap verene kadar bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!
Bir kez daha öğretmenimiz Halil Serkan Öz`ün başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine, öğrencilerine, eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyoruz.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER