2018 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı mı?

KPSS ortaöğretim neticeleri için iple çekilen gün geldi. Binlerce kamu personeli adayı KPSS lise seviyesi sınavında ter döktü. 

2018 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı mı?

KPSS ortaöğretim sonuçları açıkladı mıÖSYM sonuç sayfasında bugün KPSS ortaöğretim sonuçları bekleniyor. 

KPSS sonuçlarını merakla bekleyenler ÖSYM’nin yapacağı açıklamayı bekliyor. 

KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacağına dair bir açıklama bulunmuyor. KPSS ortaöğretim neticelerini aşağıdaki link üzerinden açıklandığı andan itibaren sorgulayabilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI SORGULAMA

LİSE MEZUNLARI KPSS’DE HANGİ MESLEKLERİ TERCİH EDEBİLİR?

Lise mezunları, çift yıllarda yapılan orta öğretim KPSS ile kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmektedir. KPSS P 94 puan türü orta öğretim KPSS %50 genel kültür %50 genel yetenek esas alınarak hesaplanmaktadır. Standart sapma haricinde genel kültür ve genel yetenek sorularının puan değerleri arasında herhangi bir fark mevcut değildir.

Lise mezunları 2001 nitelik kodlu memurlukları tercih edebilmektedir. 2001 nitelik kodlu memurluklar: itfaiye eri, kaloriferci, zabıta memuru, bekçi, tahsildar vs. şeklinde örneklenebilir. 

Bunlar merkezi atama ile lise mezunları tarafından tercih edilebilecek kadrolardır. Şunu belirtmemiz gerekir, 2001 nitelik kodlu memurluk kadroları ehliyet, yaş, tecrübe gibi şartlar kadroya göre isteyebilmektedir.

Lise mezunları KPSS ile açıktan alımları da tercih edebilir. Adalet bakanlığı başta olmak üzere lise mezunları için sınav açan kurumlar ve açılan kadrolar mevcuttur. Zabıt katipliği, icra katipliği, mübaşirlik, İnfaz ve koruma memurluğu, bekçi kadroları bunlardan bazılarıdır.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER