BİR ÖĞRETMEN NE YAPAR?

Öğretmenler Ne Yapar? (Bir Kısa Hikaye)

BİR ÖĞRETMEN NE YAPAR?
 
Misafirler yemek masasının etrafında bir yandan yemeklerini yiyor bir yandan da sohbet ediyorlardı. Kendisi bir şirketin genel müdürü olan Ahmet Bey eğitim konusuna sözü getirdi. “Hayatındaki tek amacı öğretmen olmak olan bir kişi çocuklara ne kazandırabilir ki ?” diye sordu masada oturanlara ve yine masadakilere öğretmenlerle ilgili şu sözü hatırlattı. “Bir şeyi yapmayı becerebilen onu yapar, yapmayı beceremeyense onu  öğretir.” Ahmet Bey anlatmak istediğini daha da vurgulamak için masada bulunanlardan, kendisi de bir öğretmen olan Sevim Hanım’a döndü.
 
“Sevim Hanım siz bir öğretmensiniz. Dürüstçe söyle bana siz ne yaparsınız kuzum?”
 
İçtenliği ve dürüstlüğü ile arkadaşları arasından sevilen bir kişi olan Sevim Hanım şöyle cevap verdi: “ Ne yaptığımızı mı merak ediyorsunuz Ahmet Bey? O halde söyleyim size.”
Çocukların kendilerinden beklemeyecekleri derecede sıkı çalışmalarını sağlarım. Sınavdan düşük alan öğrencime bile kendisinin başarabildiği bir şeylerin olduğu noktasında farkındalık yaratırım, kırk dakika boyunca koca bir sınıfı düzen içinde tutarım. Ne yaptığımızı mı merak ediyorsunuz Ahmet Bey? Çocukların düşünmelerini, sorgulamalarını, olaylara ya da durumlara eleştirel yaklaşabilmelerini sağlarım, gerektiğinde yaptıklarından dolayı özür dilemelerini ve bunu yürekten yapmalarını sağlarım, herkes ve her şey hakkında yazabilmelerini, yazdıklarını okuyabilmelerini sağlarım Ahmet Bey. Bir de şu var; eğer ki çocuklarım yaptıkları işleri akılla ve yüreklerinden gelerek yapmışlarsa, bu yaptıklarından dolayı kendilerini  yargılayanlara kulak asmamalarını sağlarım.”
 
 Ortam bir an sessizleşti ve Sevim Hanım devam etti: “ Ne yaptığımızı mı merak ediyorsunuz Ahmet Bey? Biz bir fark yaratıyoruz. Peki siz ne yapıyorsunuz?”
 
Hakan YILMAZ
İngilizce Öğretmeni
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
zek
zek - 11 yıl Önce

o şirketin adını açıklasanız.

sevgi taş
sevgi taş - 10 yıl Önce

bu benim istediğim konuda değil hoşuma gitmedi

emine korkmaz
emine korkmaz - 9 yıl Önce

bence çoooooooooooooooooooooooook güzel

sümeyra dilmen
sümeyra dilmen - 9 yıl Önce

hiç beyenmedim

sıla  yılmaz
sıla yılmaz - 9 yıl Önce

benim istediğim konu değil

SIRADAKİ HABER