e Karne ne zaman açılacak, nasıl görüntülenir?

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında milyonlarca öğrenci, karnelerini alarak 16 günlük tatile girecek. Okula giderek karnesini alamayacak öğrenciler e Okul girişi yaparak "Not Bilgisi" bölümünde e karneye ulaşılabiliyor ancak e karne 19 Ocak Cuma günü erişime açılacak.

e Karne ne zaman açılacak, nasıl görüntülenir?

Milyonlarca öğrenci 19 Ocak Cuma günü bu dönem son kez okula gidip karnelerini alacaklar. Okula gidemeyecek olanlar ise e-okul sistemindeki e-karne bölümü ile de öğrenebilecek.

E KARNE NASIL GÖRÜNTÜLENİR, NASIL ALINIR?

e Karne, 19 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren itibaren "e-Okul.meb.gov.tr" internet sitesi "not bilgisi" bölümü üzerinden ulaşabilecek.

Öğrenciler talep etmeleri halinde ‘takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı’ belgelerini belirlenen okullarından alabilecek.

E-OKUL VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden karne notu hesaplaması ve sorgulaması kolayca yapılabiliyor. 

E-Okul girişi ile not bilgileri menüdeki "Not Bilgisi" bölümüne tıklayarak öğrenebiliyor. Açılan ekrandan e-Karneye ulaşılabiliyor. 

SÖZCÜ GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER