Harran Üniversitesi'ni bakın kim kurmuş!

Urfa'daki aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi'nin kendi dönemlerinde açıldığını iddia etti!

Harran Üniversitesi'ni bakın kim kurmuş!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa 11 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu.

Urfa'ya birçok hizmet götürdüklerini ifade eden Erdoğan, 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi'nin de kendi dönemlerinde açıldığını söyledi.

"ÜNİVERSİTESİ VAR MI? KİM YAPTI?"

Şanlıurfa'da altyapısıyla, üstyapısıyla, üniversitesiyle bütün hizmetleri hiç ara vermeden devam ettirdiklerini aktaran Erdoğan, "Artık Şanlıurfa'nın havalimanı yokken, şimdi havalimanı var mı? Üniversitesi var mı? Kim yaptı? Bundan sonra da diyoruz ki yerel yönetimlerde, inşallah merkezi yönetim olarak yerel yönetimle el ele verecek ve Zeynel Abidin kardeşimizle Ankara el ele vererek bu yolda yürüyeceğiz. İlçe belediyelerimizle beraber el ele verecek, inşallah emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN AÇILDI?

Şanlıurfa'da kurulan ilk yüksek öğretim birimi 1976'da açılışı yapılan Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu'dur. Sonra Dicle Üniversitesi'ne bağlı Ziraat Fakültesi (1978), Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü (1984) ve Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı İlahiyat Fakültesi (1988) kurulmuştur.

Daha sonra 9 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Harran Üniversitesi kuruldu ve daha önce var olan okullar bu kanuna göre Harran Üniversitesi'ne bağlandı.

Ciddi Gazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER