MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: ÖĞRENCİLERİN ÖDEV YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız. Aslında sadece sömestir tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz" dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: ÖĞRENCİLERİN ÖDEV YÜKÜ HAFİFLEYECEK
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV Televizyonu canlı yayınında konuştu.  
Şubat ayındaki öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.
 
Avcı, öğretmen yoğunluğu olarak bazı doğu illerinin batı ve orta anadolu illerini geçtiğini dile getirerek, buradaki sorunun eş durumundan tayinlerle bu dengenin sürdürülememesi olduğunu ifade etti.Bu tayin sirkülasyonunu belli bir düzene oturtmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Avcı, "Öğretmenler atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için arkadaşlarımıza da ilave birtakım imkanlar sağlayacağız. Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.
 
VELİLERE KARNE
 
Avcı, velilere karne verecekleri açıklamasına ilişkin soru üzerine, bu karnenin bir bilgi notu olarak da algılanabileceğini belirterek, velilerin okulla, öğretmenlerle ve dolayısıyla çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

ÖĞRETMENLERE ÖDEV UYARISI 
Ders yılı içerisinde de öğrencilere çok fazla ödev yüklediklerinin farkında olduklarını vurgulayan Avcı, "Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız. Aslında sadece sömestir tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz. Ama asıl radikal değişiklikleri önümüzdeki dönemlerde peyderpey yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilge Kagan
Bilge Kagan - 8 yıl Önce

Sayın Bakan, bu açıklamayı yapmadan önce keşke şu ev ödevlerinin ne sebeple verildiğini keşke araştırsaydınız. Tabi sizler ilk, son ve tek çare olarak öğretmenlere vurmayı gördüğünüz için buna gerek bile duymadınız. Öğretmen olan biziz ve ben size diyorum ki, sizin M.E. Bakanlığını yaptığınız bu ülkede yığınla ödev vermeyen öğretmen adam yerine konmuyor ve velilerin hışmına uğruyor. Öğretmen için ödev vermek veya vermemek fark etmez. Hatta ödev vermek öğrencinin olduğu gibi öğretmenin de sırtına yük. Gel gelelim bunu velilere ve siz değerli yöneticilerimize anlatmak işin en zor kısmı. Şimdi... Eğer siz gerçekten bunu öğretmenlerin yaptığını düşünüyorsanız, hadi çantasız eğitimi getirin de biz de sizlerin yaptığını taktir edelim. Ve siz bu sorunu gerçekten halletmek istiyorsanız sayısız basın açıklamalarınızdan bir tanesinde de velilere uyarıda bulunun ve bakanlık süreniz boyunca en azından bir kez öğretmenlerin moralini yükseltecek bir açıklamada bulunun.Pardon, hakkınızı yemeyeyim, yılda bir gün yapıyorsunuz. Öğretmenler gününde... Kalan 364 gün 6 saatte paso fırça, tehdit vs. vs. vs.

Dlk
Dlk - 8 yıl Önce

İlköğretim 1. Sınıf a giden 6 yaş cocukları icin bir cok okulda öğretmenler, evet gereğinden fazla sayfalarca ödev veriyorlar.itiraz eden veya şikayet eden velileride adeta azarlıyorlar.hafta ici verilmesi gereken ödev 1 sayfayı gecmemelidir. Bu çocukların oyun oynama hakları adeta bu ödevlar yüzünden ellerinden alınmakta dır.Sayı n Nabi Avcı yı bu konuda tebrik ediyorum. Çok yetinde bir karar. Ödev değilfir önemli olan. Okulda öğretilenin kalitesidir,,Ayrıca okulların çat kapı müfettişler tarafından teftiş edilmesi ve hatta çocuklar ile bilhassa konuşulması geretiğini düşünüyorum. Genelleme yapmak istemiyorum fakat özellikle ilkokul 1.sınıf öğretmenler i mutlaka daha özvetili seçilmelidir...Bu konuda da dilerim bir calışma en kısa zamanda yapılır.

SIRADAKİ HABER